Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.851
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.851
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CFTC, Kripto Platformu Olan Mosaic’i Dolandırıcılıkla Suçluyor!

cftc mosaic

CFTC, “Mosaic” isimli kripto para ticaret platformunun dolandırıcılık planı yürütmesi nedeniyle suçlu olduğunu belirtti.


▪️ CFTC, kripto ticaret platformu Mosaic Exchange Limited’ı ve sahibi Sean Michael’ı, yüz binlerce müşteri fonunu içeren “aldatıcı bir dijital varlık emtia planı” yürütmekle suçlamaktadır.

▪️ Yetkililer, iddialara göre şirketin yatırımcıları yanıltmak ve yasaklı yöntemlerle paralarını kullanmakla suçlanıyor. Bu durum, finansal dünyada güveni sarsan bir olay olarak ön plana çıkarken, olayla ilgili ayrıntılar ve soruşturmanın sonuçları bekleniyor.

▪️ Düzenleyicilere göre, Mosaic’in yönetiminde on milyonlarca dolar değerinde varlık bulundurduğu ve algoritmik bir ticaret yaklaşımı kullanarak aylık %60’a varan kar marjları elde ettiği iddia ediliyor.

▪️ Ayrıca, platformun önde gelen borsalar BitMEX ve Binance ile yaptığı işbirliklerinde yanıltıcı bilgiler verdiği iddia ediliyor.

▪️ Mosaic’in gerçekte hiçbir zaman müşteri mevduatları üzerinden alım satım yapmadığı, Sean Michael’ın kişisel harcamaları için belirli fonları kullanmış olmasının yanısıra, kendi zimmetine geçirdiği de tespit edildi.

▪️ Mosaic platformunda yaşanan bu durum, ABD ve yurtdışından gelen 17’den fazla mağdurun, Mosaic’in vadettiği vadeli işlemler, swaplar ve kaldıraçlı spot işlemler konusundaki güvenden dolayı büyük zararlara uğradığını gösteriyor. Yatırımcıların mağduriyeti, platformun güvenilmez ve etik olmayan iş uygulamalarını açıkça ortaya koyuyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir