Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.093
% 4.99
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.093
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

CFTC, Bitcoin Davasında Rekor Bir Tazminat Kazandı!

CFTC

Amerika Birleşik Devletleri mali düzenleyicisi Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Bitcoin’i içeren bir davada rekor düzeyde tazminat kazandı.

Ülkelerin düzenleyici kurumları kripto platformları ve para birimleri ile ilgili dava süreçleriyle yakından ilgileniyor. İçerisinde kripto para birimlerinin yer aldığı bir çok dava süreci ise devam ediyor. ABD Mali Düzenleyicisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Bitcoin içeren bir dolandırıcılık planını gerçekleştiren Cornelius Johannes Steynberg’e tarihte verilen en yüksek para cezası olan 3.4 milyar dolar ceza verildi.

Mahkeme, Steynberg’in rolüne bağlı olarak dolandırılan kişilere tazminat olarak 1.73 milyar dolar ve ek olarak 1.73 milyar dolar para cezası ödemesini emretti.

Steynberg, geçmişte Mirror Trading International Proprietary Limited şirketinin CEO’su olarak görev yapıyordu. Şirket sözde bir ticaret ve ağ şirketi olarak biliniyordu. MTI’nin kayıtsız bir emtia havuzuna katılım için insanlardan Bitcoin talep etmek için uluslararası bir dolandırıcılık ve çok düzeyli pazarlama planına dahil olduğu tespit edildi.

Açılan davada CFTC şirketin, Mayıs 2018’den Mart 2021’e kadar ABD’de ve dünya genelinde 23.000 kişiden o sırada değeri 1,7 milyar dolardan fazla olan ancak şu anda yaklaşık 867 milyon dolar değerinde olan en az 29.421 BTC’yi kabul ettiğini iddia etti. Steynberg, havuz katılımcılarından kabul ettikleri tüm Bitcoin’leri kötüye kullandı.

Ek olarak, Steynberg’in Emtia Borsası Yasasını (CEA) ihlal eden davranışlarda bulunması kalıcı olarak yasaklandı. Ayrıca CFTC’ye kaydolması veya CFTC tarafından düzenlenen herhangi bir pazarda işlem yapması daimi olarak yasaklandı.

CFTC, bu davanın herhangi bir CFTC davasında verilen en yüksek sivil para cezası olduğunu ve ayrıca herhangi bir CFTC davasında Bitcoin’i içeren en büyük dolandırıcılık olduğunu belirtti. Bu karar, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı sıkı bir şekilde mücadele etmeyi amaçlayan kurumun kararlığını gözler önüne seriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir