Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.214
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.214
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Celsius, Hakimin Emriyle İflastan Kurtuldu!

Celsius, New York’taki bir yargıcın alacaklılara geri ödeme yapmak için bir madencilik firmasının kullanılmasını içeren bir planı onaylamasından sonra iflastan kurtulmaya çalışıyor.

Yargıç Perşembe günü verdiği emirde, “Plan, İflas Kanunu’nun 1129. Bölümü uyarınca onaylandı.” Dedi.

Alacaklılar Eylül ayında alacaklılara yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum dağıtacak bir plan üzerine oy kullandı. Plana göre yeni bir şirket, madencilik ve staking operasyonlarını kuracak. Ayrıca Mayıs ayında Celsius’un varlıklarını satın almak Fahrenheit Grubu tarafından yönetilecek.

Celsius geçen yıl iflas başvurusunda bulunmuştu ve yatırımcılara milyarlarca dolar borcu vardı. SEC, Temmuz ayında Celsius ve eski CEO’su Alex Mashinsky’ye, dolandırıcılık ve kayıt dışı “kripto varlık menkul kıymetleri” satışı yoluyla milyarlarca dolar topladıkları, şirketin mali durumu hakkında yatırımcılara defalarca yalan söyledikleri ayrıca şirketin yerel tokeni olan CEL’in fiyatını manipüle ettikleri iddiasıyla dava açmıştı.

Buna ek olarak Mashinsky ve Celsius’un eski baş gelir sorumlusu da federal savcılar tarafından benzer suçlamalarla suçlandı. Mashinsky’nin ceza davası 17 Eylül 2024’te yapılacak.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC Onayı

Bloomberg, yeni şirketin SEC tarafından da onaylanması gerektiğini ve madencilik başarısız olursa Celsius’un tasfiyeye gidebileceğini bildirdi. Ayrıca geçen ay Glenn’in SEC’in Celsius’un planına yakında karar vereceğini umduğunu da bildirmişti.

Glenn, “Bu Onay Kararındaki aksi yöndeki herhangi bir şeye veya Onay Duruşmasında duyurulan herhangi bir bulguya bakılmaksızın, bu Onay Kararındaki veya Onay Duruşmasında duyurulan hiçbir şey, kripto tokenlerin veya kripto içeren işlemlerin olup olmadığına ilişkin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir bulgu teşkil etmez.

Tokenlar menkul kıymetlerdir ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun kripto tokenları içeren işlemlere herhangi bir temelde itiraz etme hakkı açıkça saklıdır” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir