Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.657
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.657
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Celsius, Borsalara 125 Milyon Dolarlık Eth Aktardı!

Güç durumdaki kripto kredi kuruluşu Celsius, 125 milyon dolar değerindeki Ether’ini alacaklılara geri ödeme yapmaya başlama planlarının ortasında geçen hafta kripto borsalarına aktardı.

Arkham Intelligence verilerine göre 8 Ocak ile 12 Ocak arasında Celsius Coinbase’e 95,5 milyon dolar, FalconX’e ise 29,7 milyon dolar aktardı.

Fakat Celsius’un defterlerinde hâlâ 550.000’den fazla ETH bulunuyor; bu sayı, yayınlandığı tarihte şaşırtıcı bir şekilde 1,36 milyar dolar değerindeydi.

5 Ocak’ta Celsius, o zamanki değeri 407 milyon dolar değerinde olan 206.300 ETH’yi geri almak için harekete geçti; borç veren, yeni serbest bırakılan Ether’in, yeniden yapılandırma süreci boyunca ortaya çıkan maliyetleri ödemek ve alacaklılara geri ödeme hazırlığı yapmak için kullanılacağını iddia etti.

Celsius Bitcoin dağıtacağını açıkladı Bitcoin ve ETH, kurtarma planında alacaklılara verilecek ancak alacaklıların fon almaya başlayacağı belirli bir tarih henüz belirtilmedi.

Celsius alacaklıları, şirketin Temmuz 2022’de ilk kez iflas ilan etmesinden bu yana platformda kalan fonları almak için 18 aydan fazla süredir bekliyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

FTX ve Alameda Borsalara Fon Aktardı

Son zamanlarda kripto varlıklarını borsalara taşıyan tek kuşatılmış firma Celsius değildi.

Blockchain analitik platformu SpotOnChain’in verilerine göre, iflas eden kripto borsası FTX ve onun feshedilmiş ticaret kolu Alameda Research, 14 Ocak’ta borsalara 28 milyon dolar değerinde kripto transfer ederek kendi hamlesini yaptı.

Coinbase ve Binance borsalarına yapılan transferler arasında 18,7 milyon dolar değerinde Wrapped Bitcoin, 8 milyon dolar değerinde Ether ve 1 milyon dolar değerinde Pendle (PENDLE) yer alıyordu.

FTX ve Alameda Research’ün geçen yıl Kasım ayında iflas ilan etmesinden sonra FTX, alacaklıların geri ödemesi için fon toplamaya çalıştı. FTX yöneticileri, 3,4 milyar dolarlık önemli bir kripto para birimiyle birlikte yaklaşık 7 milyar dolarlık varlığı başarıyla geri aldı.

Piyasa, FTX alacaklılarının taleplerine ısındı; bazılarının geçen yılın ekim ayında dolar bazında 0,50 dolara kadar çıkması, alacaklıların bir bütün haline gelme şanslarının olduğunu gösteriyor. FTX müşterilerine ne zaman geri ödemeye yapacağı belli olmasa da mevcut planda geri ödemelerin bu yıl içinde başlaması gerektiği tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir