Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.193
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.193
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Celsius, Bazı Ön-iflas Çekilmelerini Geri Almayı Hedefliyor!

Zor durumda olan kripto kredi sağlayıcısı Celsius, iflasını ilan etmeden üç ay önce 100,000 dolar veya daha fazla çeken kişilerden fonları geri alma niyetini başvuruda bulundu.

Celsius’un iflasını ilan etmeden önce platformdan büyük meblağlar çeken iflas eden kripto kredi sağlayıcısının alacaklıları, bu fonların bir kısmını geri vermek veya yasal işlemlerle karşılaşmak zorunda kalabilir.

9 Ocak‘ta Celsius iflas yöneticileri, iflasın ilan edildiği 13 Temmuz 2022 tarihinden önceki 90 gün içinde 100,000 doların üzerinde çekim yapan hesap sahiplerine bu miktarları geri verme yükümlülüğünü bildiren bir niyet başvurusu yaptı.

Başvuruda, 100,000 doların üzerinde “çekim tercihi riski” bulunan, hariç tutulan taraflar olmayan, yeniden yapılanma planını reddetmek için oy kullanmayan ve feragat etmeyen hesap sahiplerinin, 31 Ocak 2024 tarihine kadar fonların %27.5’ini ödeyerek sorumluluklarını sonlandırabilecekleri belirtildi.

Anlaşmayı tamamlamak isteyenler, 25 Ocak‘a kadar niyetlerini gösteren bir seçim formu göndermelidir.

Celsius, Bazı Ön-iflas Çekilmelerini Geri Almayı Hedefliyor!
Celsius hesap sahiplerine ait bir duyurudan ekran görüntüsü. Dava No: 22-10964. Kaynak: Stretto.

Anlaşma sağlayan hesap sahipleri, yeniden yapılanma planı kapsamında tüm kaçınma eylemlerinden ve dağıtımlardan muafiyet alacaklarını belirtti.

Son tarihe kadar anlaşma sağlamayanlar, çekim tercihi riskleri yöneticiler tarafından ele alınacak ve aldıkları tercihleri geri almak için dava edilebilirler.

“31 Ocak 2024 tarihine kadar çözümlenmeyen herhangi bir Çekim Tercihi Riski, Etkin Tarihi’nden sonra Ayrı Yazışma veya başka bir eylem yoluyla Litigasyon Yöneticisi tarafından ele alınacaktır,” başvuruda belirtildi.

Kasım 2023‘ün sonlarında, Celsius yöneticileri uygun katılımcılara bazı kripto varlıklarını çekme olanağı tanıdı.

İlgili: Kripto kredi sağlayıcısı Celsius, ödemeler öncesinde 470 milyon dolarlık Ether’i çekiyor.

Celsius, “kreditörlere zamanında dağıtımlar” için Ethereum’u çekme ve çözme konusunda aktif bir şekilde hareket etti. Nansen’e göre, şu anda çekim sırasının %20.3’ünü oluşturuyor ve yaklaşık 266 milyon dolar değerindeki 112,037 Ether’ı içeriyor.

Kasım 2023’te, firma iflas sonrası stratejisini Bitcoin madenciliğine odaklanarak yeniden yapılandırmış ve bu plan, iflas sürecini yöneten hakim tarafından Aralık sonunda onaylanmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir