Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.072
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fidelity: ”Stabilcoin ve DeFi Birer Nimet” !

Fidelity

Dünya’nın en büyük Varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity, ABD’de Fed’in beklenen faiz indiriminin, altyapı bu yıl daha da geliştiği sürece, büyük kurumların merkeziyetsiz finans (DeFi) ve stablecoin’lere olan ilgisini yenileyebileceğini söylüyor.

Fidelity, 13 Ocak’ta yayınladığı 2024 Dijital Varlıklar İleriye Bakış raporunda, kurumların geçen yıl getirileri için DeFi’ye yönelmelerini beklediğini fakat Fed’in faiz artırımlarının onları “daha güvenli olarak algılanan” bir ortama geçmeye itmesi nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyledi.

DeFi platformlarının daha önce kullanımı zor arayüzlere sahip olduğu ve bununla beraber saldırılara, açıklardan yararlanmaya açık olduğu düşünülüyordu; bu da kurumların “akıllı sözleşmelerle ilişkili riskleri incelemesine” neden oldu.

Yapılan açıklamalarda “Hakim riskten kaçınma ortamında kurumlar, DeFi getirisinin sunduğu orta tek haneli getirilerin, akıllı sözleşmelerle deneme yapma riski açısından çok düşük olduğunu düşünüyor.”

Fakat 2024 yılında, “bir kez daha TradFi getirilerinden daha çekici hale gelmeleri ve daha gelişmiş bir altyapı ortaya çıkmaları” durumunda kurumların DeFi getirilerine “yenilenen ilgiye” sahip olabileceğini belirtti.

Fidelity ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun güncellenen kurallarının şirketlerin kripto varlıklarındaki hem kağıt kayıplarını hem de kazançlarını raporlamasına izin vermesinden sonra şirketlerin “dijital varlıkları bilançolarına koyma fikri konusunda daha rahat olmalarını” bekliyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Stabilcoinleri Keşfeden Kurumlar

Stabilcoin’ler ilgili bir bölümde Fidelity, dolara sabitlenmiş varlıkların kurumsal olarak araştırılmasının bu yıl benimsenmede “en büyük potansiyel katalizör” olacağını öngördü.

Anlaşmalar gibi amaçlarla stabilcoin kullanımını araştıran TradFi firmalarının kendilerine “meşruiyet getirebileceğini” ve kullanıcılar daha hızlı ve daha ucuz ödeme arayışına girdikçe stabilcoin benimsenmesinde artış görecek üç ana sektör olarak “ödemeler, havaleler ve uluslararası ticaret” beklediklerini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir