Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.705
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.705
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Celestia, Polygon CDK’ya Entegre Oluyor

Celestia veri kullanılabilirliği katmanını, Katman 2 zincirlerini geliştirmek için kullanılan açık kaynaklı bir kod tabanı olan Polygon Labs’ın zincir geliştirme kitiyle entegre edecek.

Bu entegrasyon, OKX, Immutable, Astar, IDEX, Palm Network ve diğerleri gibi Polygon CDK kullanan Katman 2 projelerine özel bir veri kullanılabilirliği çözümü sunar.

Birbirleriyle etkileşime girebilen Katman 2 zincirlerinden oluşan bir ekosistem olduğu iddia edilen Polygon 2.0’ın bir parçası olan bu projeler için gaz ücretlerini azaltmayı hedefliyor.

Polygon’un CDK’sında geliştirilen Katman 2 ağları, sıfır bilgi toplama teknolojisini kullanır. İşlemleri zincir dışında topluyorlar ve bunları ana ağdaki paketler halinde sonlandırıyorlar.

Bununla birlikte, bu zincirler veri kullanılabilirliğinin doğrulanmasını gerektirir. Bu da her ağ üyesinin zincir dışı depolanan verileri güvenli bir şekilde alabilmesini ve onaylayabilmesini sağlamak anlamına gelir.

Bu zincirlerin güvendiği platform olan Ethereum’un DA katmanı için özel bir yürütme ortamından yoksun olması nedeniyle bir zorluk ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak, Ethereum düğümlerinin zincirdeki verileri süresiz olarak işlemesi ve depolaması gerekir, bu da Katman 2 çözümlerinin ücretlerinin artmasına katkıda bulunur. Veri kullanılabilirliği çözümlerinin devreye girebileceği yer burasıdır.

Celestia’nın stratejisi, aynı anda birden fazla Katman 2 ağı için depolama bant genişliği sunabilen kendi veri kullanılabilirliği çözümünü içeriyor. Ağların hafif düğümleri çalıştırmasını sağlayan bu çözüm, ağ üzerinde aşırı bir yük oluşturmadan DA doğrulamasını kolaylaştırır.

Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, “Polygon 2.0’ın sağladığı birlikte çalışabilirlik ve birleşik likidite ile birleştiğinde Celestia’nın kullanıma hazır çözümü, yeni L2 zincirleri oluşturmayı akıllı bir sözleşme uygulamak kadar basit ve uygun fiyatlı hale getirecek” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Celestia Nedir?

Celestia, modüler bir blockchain ağıdır ve konsensüs mekanizmasını bağımsızlaştırdığı için, herkesin kendi özel blockchain’ini kolayca oluşturmasına olanak tanır, yeni bir konsensüs ağı başlatma zahmetine girmeden. Celestia’daki bu blockchain’ler aynı anda genişletilebilir, bağımsız ve güvenli bir şekilde çalışır.

Celestia (TIA) Nedir ? Ne işe yarar ?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir