Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.869
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.869
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Celestia (TIA) Nedir ? Ne işe yarar ?

TIA

Celestia, modüler bir blockchain ağıdır ve konsensüs mekanizmasını bağımsızlaştırdığı için, herkesin kendi özel blockchain’ini kolayca oluşturmasına olanak tanır, yeni bir konsensüs ağı başlatma zahmetine girmeden. Celestia’daki bu blockchain’ler aynı anda genişletilebilir, bağımsız ve güvenli bir şekilde çalışır.

Celestia Nedir

TIA Tokens, toplulukta ilk kez başlatılan ve adil bir şekilde başlatılan DeFi Token’dır. TIA Tokenları arzın zamanla azalması nedeniyle deflasyonist kripto para birimidir. TIA Tokenları üç basit işlevi birleştirir: Yansıma, Yeniden Dengeleme ve Yakma.Her zincir içi işlemde toplam %10 tutarında bir ücret otomatik olarak alınır ve üç şekilde bölünür:

  • 1. Yansıma: Her satın alma/transfer/satış ücretinin %5’i tüm mevcut sahiplere yeniden dağıtılır.
  • 2. Yeniden dengeleme: Her işlemin %2,5 ücreti Uniswap’teki LCX tokenına otomatik olarak aktarılır. Edinilen LCX Token, LCX’in uzun vadeli rezervine eklenecektir.
  • 3. Yakma: Tokenlarının %2,5’i otomatik olarak yakılır.

Celestia Token Dağıtımı

TIA Celestia Nedir ? Ne işe yarar ?

Adil lansman ve dağıtım. TIA Tokenları, token satışı ve ilk para teklifi (ICO) olmaksızın adil bir topluluk odaklı şekilde piyasaya sürülür. Adil lansman ve dağıtım. TIA Tokenları, ilk para teklifi (ICO) olmadan adil ve topluluk odaklı bir şekilde başlatılır. TIA Tokenları, Tiamond sahiplerine, her Tiamond NFT için 1 $TIA/dakika oranında 1 milyon dakikalık bir süre boyunca “Kazanmak İçin Sahip Olun” modelinde dağıtılır.

Her Tiamond için TIA Token ödülünün miktarı gelecekte azaltılacak ve yönetim sistemi tarafından belirlenecektir. Her zincir içi TIA işleminde %10’luk bir ücret alınır; bu ücret, Yansıma için %5, Yeniden Dengeleme için %2,5 ve Yakma için %2,5’tir.

Celestia  Token Kullanım Durumları

Tokenizasyon, işlemleri daha kolay ve basit hale getirdi. Kripto dünyasındaki diğer birçok tokenla birlikte Tia Token, toplulukta bir ilk olarak ortaya çıktı ve adil bir şekilde başlatılan DeFi Token oldu. Tiamonds ile bağlantısı sayesinde token ile ilgili, LCX ekosisteminin bir bütün olarak güçlendirilmesine yardımcı olan başka kullanım durumları da var.

TIA Token, topluluk öncelikli bir yaklaşıma ve Tiamonds projesini geleceğe doğru aktif olarak yönlendirecek canlı, çeşitli ve özel bir yönetim sistemine olanak tanır. Airdrop’ta dağıtılacak, LCX platformunda stake edilebilecek ve LCX borsasında alınıp satılabilecek.

TIA Token Airdrop’u : TIA Tokenları, LCX Token sahiplerine havadan dağıtılacak. Uygun kullanıcı sayısına göre eşit olarak dağıtılacaktır.

TIA Token Yönetimi :TIA Tokenları LCX platformunda stake edilebilir. Staking yapılan tokenları, Tiamonds yönetişim platformu aracılığıyla devredilebilir ve oy vermek için kullanılabilir.

Celestia Tokenomik

TIA Token, Ethereum Blockchain’i temel alır ve ERC20 token standardını kullanır. Maksimum arzı 1.010.000.000 TIA olarak belirlenmiştir, ancak başlangıçta 210.000.000 TIA ile başlayacak. Bu başlangıç arzı, Token Üretim Etkinliği (TGE) olan Genesis sırasında dağıtılacaktır. Ancak, TIA Token ekonomisi deflasyonist bir yapıya sahiptir, bu nedenle zaman içinde toplam arz azalacaktır.

Yeni TIA Token’larının üretilmesi ve dağıtılması, yalnızca tokenleştirilmiş Elmasların dağıtımı, Tiamond NFT‘lerin oluşturulması ve Sahip Olun Kazan (Ownership Rewards) modeliyle ilgili olarak gerçekleşecektir. TIA Token’larının üretimi ve piyasaya sürülmesi konusundaki kararlar, topluluk tarafından Tiamonds yönetişim çerçevesi kullanılarak alınacaktır.

Dağıtım oranları ve her yeni Tiamond NFT için verilecek token miktarı da yine topluluk tarafından belirlenecektir.

Projeye Genel Bakış

Celestia , proje kalitesinden ziyade yatırım fiyatına odaklanmaksızın en üst düzeyde bir proje olarak kabul edilir. Bu proje, endüstrinin temel altyapısının Katman 1 yolunda yer alır ve kamusal zincirde kurumsal finansman için dikkat çekici bir başlangıç yapmıştır. Özellikle geçtiğimiz yılın sonunda APT’nin başlatılmasının ardından SUI gibi büyük beklentilere yol açmıştır. Endüstri genelinde her ünlü kamu blockchain’i kendi jetonlarını piyasaya sürdüğünde önemli bir rol oynamıştır.

APT, ayı piyasasında başladı ve hızla yaklaşık 20 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı, bir ara jeton fiyatı 20 ABD Dolarına yaklaştı, şu anda ise 10 ABD Dolarının üzerinde dalgalanıyor. Celestia, teknoloji, mimari, ekip, finansman ve diğer açılardan en üst düzeydedir, Aptos ve Sui gibi projelerle rekabet edebilecek düzeydedir. Genel piyasa koşulları düzeldikçe, Celestia‘nın gelecekteki ihraçları daha olumlu bir piyasa ortamında gerçekleşebilir.

TIA Celestia Nedir ? Ne işe yarar ?

Tiamonds’un Kurtarılması

Tiamond sahipleri Tiamond’larını kullanabilir ve elmaslarını fiziksel olarak alabilirler. Bir Tiamond’u kullanmak, fiziksel elmasa bağlı jetonu yok edecektir. Elması almak ve onu kendi mülkiyetinizde tutmak için birkaç adım vardır.
    1.  Öncelikle tamamen doğrulanmış bir LCX hesabınızın olması gerekir.
    2. İkinci olarak [email protected] adresinden desteğimizle iletişime geçmelisiniz.
    3. Üçüncü olarak, ödeme için toplam nakliye ücretini ve hizmet ücretini, bu ücretlerin Tiamond NFT tokenını göndereceğiniz bir cüzdan adresine ödeme talimatlarıyla birlikte size e-postayla göndereceğiz.
    4. Dördüncüsü, ücret ödendikten, Tiamond gönderildikten ve ödeme alındıktan sonra, pırlantanızı kasamızdan alacağız ve belirttiğiniz adrese postayla göndereceğiz veya Lihtenştayn’dan bizzat teslim alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir