Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.532
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.532
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Casper (CSPR) Coin Nedir ?

Casper (CSPR) Coin, Coinlist üzerinde ön satışı düzenlenmiş merkeziyetsiz finansal işlemlerinde kullanılabilen bir kripto paradır. Son zamanlarda en popüler altcoinlerden biri olan bu coin hakkında merak edilenleri hazırladık. Bu yazıyı okuyarak “Casper Coin” hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceksiniz.

Casper (CSPR) Coin Nedir?


Casper Network (CSPR), Ethereum geliştiricilerinin blok zinciri tabanlı fikir birliği protokollerine kesinlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik katmak için oluşturduğu CBC sertifikasyonuna dayanan ilk canlı blok zincir ve Web3 projesidir. Casper Proof-of-Stake (PoS – Hisse Kanıtı) modelini kullanmaktadır.

Casper Network, kullanıcılar için yükseltilebilir akıllı sözleşmeler, geliştirici dostu özellikler ve çoğu Katman-1 blok zinciri projesinden daha düşük işlem maliyetleri sunar. Casper Network, bu şekilde blok zinciri ana akım haline getirmeyi ve geliştiriciler tarafından desteklenen daha açık ve şeffaf ağlar oluşturmayı misyon haline getirmiştir.

Casper Coin Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? - Binansal

Casper (CSPR) Coin Projesi

Casper Network yerel kripto para birimi, CSPR tokendır. Bir Proof-of-Stake blok zinciri olarak Casper Network, ağı güvenceye almak ve sürdürmek üzere PoS konsensüs mekanizmasına katılan doğrulayıcıları kullanır. Ağ, doğrulayıcıları ise CSPR token ile ödüllendirir. Zincir üstü işlemler için ağ ücretleri de CSPR token ile ödenir.

Casper (CSPR) Kullanım Alanları Nelerdir?

Casper (CSPR) Coin kullanıcıları app üzerinden araç yazma ve uygulama yazma işlemi yapabiliyor. Kullanıcıların kişisel bilgisayarı üzerinden Blockchain ağı ile çalışan bir uygulama oluşturması için Casper ağında işlem yapması gerekir. Yazılımcıların herhangi bir dil ile Web Assemly üzerinden derlemiş yeni uygulamalar üretmeleri ile ağa katkı ve coin kazanmaları sağlanır. Bu coin projesinin bir diğer amacı ise kullanıcılara staking üzerinden pasif gelir elde etmesini sağlamaktır.

Casper (CSPR) Coin’in Avantajları

  • CSPR Coin, alım-satım işlemlerinin yanı sıra cüzdanlar arası sınır ötesi transferleri de dakikalar içinde gerçekleşir.
  • Coin’in sahipleri Casper ağından hazır yazılımlar ile merkeziyetsiz ve pratik bir şekilde uygulama yapabilirler.
  • Ağa katkı veren kullanıcılara yeni coin ödülü sunar.
  • Kullanıcılar çevrimiçi cüzdanlarında CSPR Coin’i saklayarak ve belirli bir sürede işlem yapmayarak pasif gelir kazanabilirler.

Casper Projesinin Kurucusu Kimlerdir ?

Casper Network (CSPR), 2018’de Medha Parlikar ve Mrinal Manohar tarafından kurulan CasperLabs şirketine bağlı olarak geliştirildi.

Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun olan Mrinal Manohar, Oracle ve Microsoft şirketlerinde staj yaptıktan sonra proje bazlı FBI’da çalıştı. Ardından Bain & Company, Bain Capital ve Sagard Holdings bünyesinde görevler alan Manohar, 2016’da Splendid Spoon’a yatırımcı olarak katıldı. Manohar, 2010’dan beri de kripto para projelerine yatırım yapıyor ve şu an CasperLabs yönetim kurulu başkanlığı (CEO) görevini yürütüyor.

CasperLabs’in baş teknoloji yöneticisi (CTO) ve bir diğer kurucusu olan Medha Parlikar ise Western Üniversitesi’nin Biyoloji Bölümü’nde okuduktan sonra Compass Learning, Cactus, DivX, Omniture/Adobe Systems, Avalara gibi birçok şirkette yönetici pozisyonlarda çalıştı.

Casper Price Prediction: CSPR-Top Gainer of The Day, Will it Retain the Top Position at The End of Today? - The Coin Republic

Casper (CSPR) Coin’in Geleceği

Casper şu anda kendi projesine ek olarak DeFi, NFT ve GameFi ekosistemi oluşturmaya da odaklanmış durumda. Daha iyi ağ ekosistemleri yaratmak için ürünlerini birden fazla ülkeye ulaştırıyor. Ve birçok ülkede hem kullanıma sunuyor hem de teknoloji şirketlerine destek sağlıyor. Bu da ekosisteminin gelişmesini ve ürünlerini dünyanın her yerindeki kişilerin kullanmasını sağlıyor.

Buna ek olarak henüz Binance ve Coinbase gibi borsalarda listelenmemiş olan projenin bu borsalarda listelenmesiyle birlikte çok daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyoruz.

Casper (CSPR) Coin Ön Satışı

CSPR coin ilk olarak Mart 2021’de CoinList aracılığıyla üç seçenekli bir ilk halka açık token satışı ve Topluluk Üyeleri Satışı için Seçenek 4 whitelist yoluyla yapıldı. 23-28 Mart 2021 arasında 1. seçenek olarak satışa 0.015 dolardan çıktı. 2. seçenek 0.02 dolar ve 3.seçenek 0.03 dolardı.

What is Casper Network (CSPR)? All about CSPR coin

Casper (CSPR) Coin Bilgileri

Casper’ın toplam arzı 11,603,761,487 adettir. Şu anda ise dolaşımda 10,874,009,689 adet CSPR bulunmaktadır. Arzının büyük çoğunun açılmış olması satış baskısını azaltıyor…

CSPR Token Dağılımı;

%19.9 -> 1. Özel Validatör Satışı
%16    -> Geliştirici Teşvikleri
%12.6 -> Casper Derneği
%10.5 -> 2. Özel Validatör Satışı
%10    -> CasperLabs Holding
%8      -> Takım
%6      -> Geliştiriciler
%17 Coinlist Satışı;
Coinlist 1-4. opsiyon için: %9 | Coinlist 2. opsiyon için: %4 | Coinlist 3. opsiyon için %4

Casper (CSPR) Coin DestekçileriCasper coin Nedir? Casper Coin Ön Satış | CoinKritik

Casper (CSPR) Coin’i Nereden Satın Alabiliriz ?

Casper Network projesinin coini olan CSPR’yi KuCoin, Gateio, OKX, Huobi, Bitget ve Cryptocom üzerinden satın alabilirsiniz.

 

Casper ile ilgili daha fazla bilgi almak için Para Mühendisi Youtube kanalımızda yayınladığımız videoyu izleyebilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir