Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.391
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.391
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Nibiru (NIBI) Projesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Nibiru

Nibiru Chain, kullanıcı dostu olan akıllı sözleşme ekosistemini hedeflemiş, Web3 teknolojilerinin gelişmesine katkı sağlayan Katman-1 blok zinciridir. Ayrıca Nibiru dApp geliştirme alanaında da ciddi bir ekosisteme sahiptir. Ek olarak , proje sınırsız ölçeklenebilirlik ve kaldıraçlı işlemler kolaylığı sunar.

İlginizi çekebilir: CoinList Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Ayrıntılı Cevaplar !

Sınırsız ölçeklenebilirlik: Nibiru, Ethereumda gerçekleşen tüm ağ saldırılarından Web Assembly akıllı sözleşmeleri sayesinde kullanıcılara daha güvenli ve kolay takas sağlar.

Yaklaşık son 2 senedir Nibiru projesi birçok sektörde kullanıcılarla etkileşime girmiştir. Ayrıca geliştirici olmak ve uygulama oluşturmak isteyen isteyen kullanıcılara başvuru imkanı sağlıyor. DeFi, NFT, oyun, RWA (gerçek dünya varlıkları) ve köprü işlemleri bunlardan bazılarıdır. Bu sektörlerde geliştirilen projeler diğer token ve coin projeleriyle de uyum sağlayabilmektedir.

Ekosistem ve Destekçileri

Nibiru Projesinin Avalanche, Axelar, Poygon, Ethereum gibi birçok gelişmiş projeler ile partnerlikleri vardır. Bunun yanı sıra, destekçileri arasında Tribe Capital, Hashkey Group, Evo Invest gibi birçok yatırımcı bulunmaktadır.

Nibiru Chain

Nibiru Tokenomik ve NIBI Token

Nibiru Chain yerel tokeni NIBI’ dir. Bu token ile staking yapan kullanıcılar ağa doğrudan katılım sağlayarak Proof-Of-Stake (PoS) mekanizmasına destek verebilecek. Bunu yanı sıra, NIBI token, ağın güvenliği ve zincirde blok oluşturulan bloklardaki gas fee (gaz ücreti) olarak da kullanılacak.

NIBI tokendaki Dev Gas Royalty Mekanizması sayesinde Uniswap veya Aave gibi platformlarda harcanan ETH’ nin yarısını kullanıcılar otomatik olarak geri alabiliyor. Bu şekilde sürdürülebilirlik sağlanmış oluyor.

Toplam token arzı 1.500.000.000 adet NIBI tokendir.

Token henüz piyasaya çıkmadı ve Coinlist borsasında 1 Şubat 2024 saat 6 p.m UTC’ de önsatışı gerçekleşecektir. Yaklaşık bir hafta sonra 29 ocak tarihinde kayıtlar kapanıyor. Geç olmadan buraya tıklayarak yerinizi alabilirsiniz.

Token dağılımı aşağıdaki gibidir:

  • Topluluk (%60)
  • Takım (%21)
  • Özel (10.5)
  • Tohum satış (%8.5)

Nibiru Tokenomik ve NIBI Token

Yol Haritası 

  • EVM desteği: 2024 yılında EVM desteği ile EVM toplama çıkarma problemi çözülecek. Ayrıca Ethermint’ i ABCI++ ile uyumlu hale getirecek.
  • IBC ara katman yazılımı: Geliştiricilere farklı modüller sunarak uzantılar oluşturması kolaylaştırılacak.
  • Otomatik Likidasyon Protokolü (ALP): Nibiru bu protokol sayesinde yeni likidasyonlar oluşturarak dış likidatorlere gerek kalmdan işlemleri halleder.
  • Nibi-Swap ve NUSD Stablecoin: Nibi-Swap Nibiru’ nun merkeziyetsiz spot borsasıdır. Yol haritasına göre NUSD Stablecoin de çıkaracaklarını açıklamışlardır.

Yol Haritası Nibiru


Coinlist üzerinden ön satışı gerçekleşecek olan Nibiru projesinin ön satışına katılım detaylarına yer verdiğimiz videomuz kanalımızda mevcut. Proje hakkında detaylı bilgi için kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir