Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.680
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.680
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Casey Rodarmor’un Runes Protokolü Bitcoin’de Tokenizasyonu Genişletecek

runes protocol

Bitcoin, bu Cuma veya Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen halving operasyonuna girmeye hazırlanırken, kripto topluluğu üyeleri Casey Rodarmor’un Runes protokolünün lansmanını takip ediyor.

Rodarmor’un önceki blockchain projeleri, blockhain gelişimi üzerindeki önceki etkisi istatistiksel olarak önemsizdi.

Geçen yıl Casey Rodarmor, Bitcoin sahiplerinin BTC tokenlerini NFT’ler olarak dilimleyip sınıflandırmasına olanak tanıyan Chandelier protokolünün lansmanıyla biraz tanındı. Ancak Ordinallerin parasal işlemlerde çığır açıcı olduğu kanıtlanırken aynı zamanda ağ tıkanıklığı ve işlem ücretlerinin artması gibi sorunlara da yol açtı.

Runes’la Tanışın: Bitcoin’de Değiştirilebilir Token Oluşturma

Marka, tokenizasyon kapasitesini, Bitcoin ağındaki değiştirilebilir tokenlerin basımı için özel olarak optimize edilmiş bağımsız bir protokol olan Runes aracılığıyla genişletmeyi planlıyor. Sedition’dan farklı olarak Runes, Ethereum ve Solana’dakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli tokenlara hitap ediyor.

Runes Protokolünün teknik avantajlarından biri, kullanılacak protokolleri tanımlamak ve formüle etmek için dijital bilgilerin dışlanamazlığı ve rekabet etmemesiyle ilgili ekonomik teorileri uygulamasıdır.

Rodrushka, Runes’ın, işlemlerin Harcanmamış İşlem Çıktıları (UTXO) kullanılarak üretildiği gelişmiş bir token oluşturma sistemi görevi gördüğünü söylüyor. UXTO teorisini kullanan Runes, jeton oluşturma ve madeni para transferine yardımcı oldu.

Rune Protokolünde Runstone’ların Rolü

Rünlerin üç yönlü doğasına ek olarak, “Runestones” yolları veya seçenekleri değiştirmek için işaretler görevi görerek bazı harcamaların dış kaynaktan yapılmasına yol açar. Böyle bir algoritma, verimli UTXO yönetimini ve blockchain şişmesi olmadan “razer blades” sürecini garanti eder.

Runestone’a Karşı Eleştiri

Proof-of-stake sistemi bazı ilerlemeler olduğunu gösterdiğinden, sunulan bu değişikliklerin Bitcoin topluluğu tarafından iyi bir şekilde kabul edilip edilemeyeceği sorusunu gündeme getirebiliriz. Bitcoin meraklıları, bu tokenların yenilikler uğruna yaratıldığına inanmanın, kripto paranın ilkelerinden sapmalara yol açtığını iddia ediyor.

Rune Protocolüne Yönelik Gelecekteki Beklentileri

Runes’in çıkışı büyük bir heyecanla beklenirken, kripto topluluğu yeni tokenizasyon yaklaşımının Bitcoin ekosistemi üzerindeki etkilerini görmek için bekliyor. Runes’un başarısının tamamen öngörülebilir olmamasına rağmen, Bitcoin blockchain yeteneklerini genişletmek için iyi bir yol sunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version