Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.752
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.752
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Terraform ve Do Kwon’ın Avukatları SEC’in Talebini Reddediyor

Terraform Labs

Terraform Labs‘ı ve kurucu ortağı Do Kwon‘u temsil eden avukatlar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önerdiği para cezalarına itiraz ediyor ve 1 milyon dolara yakın bir cezanın önerilen 5,3 milyar dolardan daha makul olduğunu savunuyor.

SEC‘in teklifinde, yaklaşık 4,7 milyar dolarlık tazminat ve ön karar faizi talebinin yanı sıra Terraform için 420 milyon dolar ve Kwon için 100 milyon dolarlık para cezası da yer alıyor. Ancak sanıkları temsil eden avukatlar bu rakamların oldukça yüksek olduğuna inanıyor.

Geçen haftanın sonlarında yayınlanan bir mahkeme dosyasında Terraform ve Kwon’un hukuk ekibi, cezanın önemli ölçüde daha düşük olmasını savundu. Mahkemenin ihtiyati tedbir veya tazminat vermemesi gerektiğini ve Terraform Labs’e (TFL) en fazla 1 milyon dolar para cezası vermesi gerektiğini belirttiler.

SEC, Şubat 2023’te Terraform ve Kwon’u, bir yıl önce değerinde dramatik bir düşüş yaşayan algoritmik stabilcoin Terra USD (UST) ile ilgili sorunlar nedeniyle suçladı. Yönetişim tokeni luna’ya bağlı Terra USD, algoritmik piyasa teşvikleri yoluyla fiyat istikrarını korumayı amaçladı. Ancak Mayıs 2022’de UST çöktü ve 50 milyar doları aşan kayıplara neden oldu.

Jüri kısa süre önce hem Terraform’u hem de Kwon’u, yatırımcıları yanılttıkları iddialarına dayanarak sivil dolandırıcılıktan sorumlu buldu. Jüri tarafından incelenen önemli konular arasında SEC’in Terraform ve Kwon’un Terraform menkul kıymetlerinin alım satımıyla ilgili sahtekarlık faaliyetleri yoluyla federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği yönündeki iddiaları yer alıyordu. Ek olarak, Yargıç Jed Rakoff daha önce SEC’e, Terraform ve Kwon’un kayıt dışı menkul kıymetler teklif edip sattığı yönündeki iddiaları destekleyen özet karar vermişti.

Kararın ardından Terraform sözcüsü, şirketin seçeneklerini dikkatle değerlendirdiğini ve yasal işlemlere yanıt olarak sonraki adımları değerlendirdiğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir