Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.461
% 3.89
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.461
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

SEC Davasında Terraform Labs ve Do Kwon’a Dolandırıcılık Suçlaması!

SEC Davasında Terraform Labs ve Do Kwon'a Dolandırıcılık Suçlaması!

Terraform Labs ve kurucu ortağı Do Kwon’u, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan sivil davada yatırımcıları dolandırmak suçundan sorumlu bulundu.

Gurbir Grewal, SEC İcra Direktörü, Amerika Birleşik Devletleri Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ndeki jürinin Kwon’u ve Terraform’u, kısa bir müzakere süresinin ardından sivil yaptırım davasında sorumlu bulduğunu belirtti. SEC davası, Kwon’un katılımı olmadan 25 Mart’ta başladı; çünkü mahkemeler, Amerika Birleşik Devletleri veya Güney Kore’den iade talebinin kabul edilip edilmeyeceğini belirlemekteyken hala Karadağ’da bulunuyor.


İlginizi Çekebilir: FTX, 64 Dolarlık Fiyatla 1,6 Milyar Dolarlık Sol Satıyor!


Grewal, “Bugünkü jüri kararından Terraform Labs ve Do Kwon’u büyük bir kripto dolandırıcılığından sorumlu bulmasıyla memnunuz” dedi. “Terraform Labs ve eski CEO’su Kwon, kripto varlık güvenliği ve sözde algoritmik stabil kripto para birimi Terra USD’nin istikrarı konusunda yatırımcıları aldatmıştı, ayrıca popüler bir ödeme uygulamasının Terraform’un blok zincirini ödeme işlemlerini işlemek ve düzenlemek için kullandığına dair yatırımcıları yanıltmışlardı.”

Grewal, düzenleyiciye kayıt olmamanın yatırımcılar için “çok gerçek sonuçları” olduğunu belirterek uyum çağrıları yaptı. Davada, SEC avukatları platformu bir “kağıt evi”ne benzetmiş ve şirketin ve Kwon’un yatırımcılara yalan söylediğini iddia etmişti.

Terraform Labs sözcüsü şunları söyledi: “Kanıtlarca desteklenmediğine inandığımız bu karardan çok memnun değiliz. SEC’in bu davayı hiçbir şekilde getirmek için yasal yetkisi olmadığını halen iddia ediyoruz ve seçeneklerimizi ve bir sonraki adımlarımızı dikkatle değerlendiriyoruz.”

Grewal, düzenleyiciye kayıt olmamanın yatırımcılar için “çok gerçek sonuçları” olduğunu belirterek uyum çağrıları yaptı. Davada, SEC avukatları platformu bir “kağıt evi”ne benzetmiş ve şirketin ve Kwon’un yatırımcılara yalan söylediğini iddia etmişti.

Terraform Labs ve Do Kwon

Terraform Labs, Mayıs 2022’de algoritmik stabil kripto para birimi UST’nin istikrarsızlığı ve blok zincirinin kullanım alanlarına ilişkin diğer iddiaların ardından çöktü. Platformun başarısızlığı, FTX, BlockFi ve Celsius dahil şirketlerden iflas başvurularına yol açarak büyük bir kripto piyasası düşüşüne katkıda bulunmuşdu.

SEC, Terra ve Kwon’a karşı dava açtı ve iki kişinin “çok milyar dolarlık bir kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı düzenlediğini” iddia etti. Bu sivil dava, ABD’de faaliyet gösteren kripto şirketleri için geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilir – Aralık ayında, Yargıç Jed Rakoff, Terraform lehine kayıtlı olmayan güvenlik temelli swap’ların teklif ve satışıyla ilgili kısmi bir özet hüküm verdi.

Kwon’un Karadağ’dan iadesinin bu karar için ne anlama geldiği belirsiz. 5 Nisan itibariyle, ülkenin Yüksek Mahkemesi’nden bir kararın ardından, davası bir alt mahkemeye iade talebinin ABD veya Güney Kore’ye iadesinin verilip verilmeyeceğine karar vermesi için geri gönderildi. Her iki ülkede de suçlamalarla karşı karşıya.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir