Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.668
% 5.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.668
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Saga Coin Nedir? Ne İşe Yarar?

Saga Coin

Saga Coin, geliştiricilerin VM’den bağımsız, paralel ve birlikte çalışabilir özel zincirleri veya uygulamalara sonsuz yatay ölçeklenebilirlik sağlayan bir Katman 1 protokolüdür. Her Chainlet, aynı doğrulayıcı seti ve güvenlik modeliyle Saga Mainnet’in bir kopyasıdır.

Saga’nın amacı, oyun ve eğlence alanındaki sonraki 1000 zinciri mümkün kılmaktır, böylece büyüyen Saga Multiverse’nin bir parçası olabilirler. Blockchain’in kitlesel olarak benimsenmesi yakındır ve geliştiricilerin tüketici uygulamalarını desteklemek için sonsuz ölçeklenebilir, birlikte çalışabilir ve uygun maliyetli temel altyapıya ihtiyaçları vardır.


İlginizi Çekebilir: Binance Launchpool 51. Projesi Saga (SAGA)’ yı Duyurdu!


Saga, geliştiricilerin performans ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde ölçeklenen, diğer ekosistemlere hızlı köprü oluşturmayı sağlayan ve emtia seviyelerinde fiyatlandırılan özel blok alanını talep üzerine hızlandırmasına olanak tanır. Böylece, geliştiricilerin blockchain üzerinde yeni nesil uygulamalar oluşturmak için ihtiyaç duyduğu E2E altyapısını sağlar.

Dolaşımda Kaç tane SAGA Coin Var?

SAGA Protokolü, ana ağını 9 Nisan 2024’te, oluşum aşamasında oluşturulan 1 milyar SAGA tokenıyla başlattı. Token arzındaki enflasyon, SAGA’nın tokenomikleri tarafından yönlendiriliyor ve yıllık yaklaşık %7’lik bir oranı hedefliyor.

SAGA Coin Kurucuları Kimlerdir?

Saga’nın kurucuları arasında Rebecca Liao (CEO), Jin Kwon (CSO), Jacob Mcdorman (CTO) ve Bogdan Alexandrescu (Mühendislik Başkan Yardımcısı) bulunmaktadır.

Saga Ekosistemi

Saga’nın ekosistemi, 2 yıldan biraz daha kısa bir sürede kendi protokolüne dayalı olarak 0’dan 350 projeye ulaştı ve bunların %80’i oyunlardı. Projelerin yaklaşık %10’unu NFT’ler ve eğlence, %10’unu ise DeFi oluşturuyor

Partnerleri

Saga Chainlets kullanarak altyapılarını otomatik olarak ölçeklendirmek için Polygon, Avalanche, MarbleX, Com2uS ve Celestia ile ortaklıklar imzaladı.

Saga coin ilk kez Binance borsasında listelenecektir. Eğer bir Binance hesabınız yoksa, Coin Mühendisi indirimli kayıt linkini kullanarak kayıt olabilir ve ömür boyu indirimli fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir