Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.664
% 8.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.664
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

FTX, 64 Dolarlık Fiyatla 1,6 Milyar Dolarlık Sol Satıyor!

FTX mülkü, çöken kripto borsasının borcunu temizlemek amacıyla yaklaşık 1,9 milyar dolar değerinde SOL sattı.

Bazı kaynaklardan alıntı yapan Bloomberg’in haberine göre FTX’in mülkü, yaklaşık 2,6 milyar dolar değerindeki SOL lotunun kabaca üçte ikisini sattı. Parti, her biri 64 dolar değerinde 30 milyona kadar SOL içeriyordu. Tokenlar kilitli oldukları için indirimliydi, bu da satılabilir hale gelmelerinin biraz zaman alacağı anlamına geliyor.

Bloomberg, FTX emlak SOL satışında “önemli alıcı ilgisi” nedeniyle gecikme yaşandığını ekledi. İlgilenen kuruluşlardan biri, FTX’in SOL’unu satın almak için 620 milyon dolarlık bir fon kuran Galaxy Digital’in bir yan kuruluşu olan Galaxy Trading’di. Bu fonun yönetim ücreti %1’dir.

FTX mülkünde, değeri yaklaşık 7,5 milyar dolar olan toplam 41 milyon kilitli SOL bulunuyor. Coin Mühendisi’nin Solana fiyat sayfasına göre Solana, 24 saatlik yaklaşık %7’lik bir düşüş gördükten sonra bugün saat 13:00’te 174,2 dolardan işlem gördü.

FTX’in Sol’u

FTX’in Kasım 2022’deki çöküşünden bu yana yatırımcılar, firmanın Solana holdinglerinden pay almak için çabalıyor. Solana, FTX’in dijital varlık varlıklarının en büyük yüzdesini oluştururken, onu Bitcoin, Ethereum ve Aptos blockchain yerel tokeni APT takip ediyor.

Dijital varlık şirketi Neptune Digital daha önce her biri 64 dolardan 1,73 milyon dolara 26.964 SOL satın aldığını ve bu lotun %20’sinin Mart 2025’te açıldığını belirtmişti. Pantera ayrıca FTX mülkünün indirimli Solana’sını satın almak için Mart ayında 250 milyon dolarlık bir fon kurdu.

Solana, FTX’in çöküşünün ardından 10 dolar civarına kadar bir fiyat düşüşü yaşadı. Ancak token 2024’ün başlarında toparlandı. Solana, büyük ölçüde memecoin’ler sayesinde Mart ortasında 81 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaştı. CoinGecko Research, Solana’yı bu yılın şu ana kadarki en popüler blockchain’i olarak adlandıracak kadar ileri gitti.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir