Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$67.233
% 2.96
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.233
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Uzun Bir Süre Ardından Kırmızı Mum Kapatmaya Yakın

Bitcoin'de Bu Seviyeye Dikkat

Lider kripto para birimi Bitcoin, ağustos ayından bu yana ilk aylık kaybını yaşayarak yedi aylık kazanç serisini bitirmenin eşiğinde. Ancak analistler, kısa vadeli dalgalanmalara rağmen Bitcoin‘in kripto pazarındaki hakimiyetinin güçleneceğini öngörüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, Ağustos 2023’ten bu yana ilk kez aylık %11’lik bir düşüşle 63.200 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, ABD merkezli spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) olan talebin azalması da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere atfediliyor. Finansal piyasalarda genel riskten kaçınma. Buna karşın, Bitcoin’in genel kripto para piyasasındaki payını ölçen hakimiyet oranı kritik bir seviyeyi aşarak potansiyel yükselişin sinyalini verdi.

Bitcoin’in dayanıklılığına ve potansiyel hakimiyetine çeşitli faktörler katkıda bulunuyor. Önde gelen stablecoin’lerin devam eden genişlemesi destek sağlarken, analistler ABD Hazinesi’nin 1 Mayıs’ta yapılması beklenen üç aylık geri ödeme beyanını yakından izliyor. Kısa vadeli ABD Bonolarının daha yüksek oranda ihraç edilmesi, likiditeyi serbest bırakabilir ve potansiyel olarak Bitcoin gibi riskli varlıklara fayda sağlayabilir.

ABD Hazinesi’nin Nisan-Haziran çeyreğinde daha fazla borçlanma planlarını duyurması, artan tahvil arzı ve yüksek getirilere işaret ediyor ve bu da riskli varlıkların cazibesini azaltabilir. Bununla birlikte, Bitcoin’in hakimiyet oranı yakın zamanda altı aylık konsolidasyon modelini kırarak üç yılın en yüksek seviyesi olan %57’ye ulaştı. Bu kırılma, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda alternatif kripto para birimlerinden (altcoinler) daha iyi performans göstermeye devam edebileceğini gösteriyor.

Fairlead Strategies, Bitcoin’in hakimiyet patlamasının orta vadede onu altcoinler üzerinde desteklediğini ve çoğu altcoin’in daha düşük bir trend gösterdiği haftalık göreceli rotasyon grafiğine (RRG) uygun olduğunu belirtti. Bu değişim, altcoinlerin 2021 başlarında elde ettiği kazanımların çoğunu tersine çeviren uzun vadeli bir trendin devamına işaret ediyor.

Bitcoin’in yaklaşık sekiz ay içinde ilk aylık kaybını yaşama potansiyeline rağmen, kripto para piyasasında artan hakimiyeti, yatırımcılar için bir odak noktası olmayı sürdürdüğünü ve onu gelecekte de güçlenmeye devam edecek şekilde konumlandırdığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir