Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.244
% 6.79
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.244
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

X, Beğenileri ve Repostları Kaldırmayı Test Ediyor

Elon Musk X

Elon Musk’ın X şirketinden bir yazılım mühendisi, yakın gelecekte beğenilerin ve yeniden paylaşımların (repost) kullanıcıların zaman akışlarında görünmeyi bırakabileceğini söyledi.

“Doğrudan bir parçası olmasam da, bu değişiklik personeller tarafından büyük ilgi görüyor.” 29 Nisan’da X yazılım mühendisi Ellis Driscoll, müşterilerin önümüzdeki haftalarda UX’in değişebileceği bazı aşamaları beklemeleri gerektiğini belirtti.

Henüz yayınlanmamış olan kullanıcı deneyiminin (UX) demo videosunu yayınlayan ilk kişi, X’in ödemeler müdürü Christopher Stanley oldu; videoda ana ekranda ayrı bir menü altında beğeniler ve yeniden paylaşımları içeren bir ‘patlayan menü’ yer alıyordu. Driscoll’un açıklamaları bu videoyu izledi.

Driscoll, Stanley’nin videoda X kullanıcıları için genel kullanıcı deneyimini (UX) değil, yalnızca “daha fazla” seçenek gösterdiğine dikkat çekti. Driscoll, “basit hareketlerin” yeni UX’in işlevselliğinin bir parçasını oluşturacağına inanıyor.

“Yükleme, eşdeğer olmaktan daha iyidir.” Ayrıca tepkilerin daha hızlı olması gerektiğine de dikkat çekti.

X kullanıcısının herhangi bir gönderideki beğeni ve yeniden paylaşım sayısını görmeye devam edebileceğini ancak bu ölçümler için her gönderiyi teker teker seçmesi gerekeceğini belirtti.

Stanley, yeni tasarımın “bir tür video oyunu arayüzü gibi” olduğunu ve kullanıcıların gönderileri seçmek için kaydırmalarını sağladığını belirtti.

Instagram, uygulamanın kullanıcıların ruh sağlığını etkilediğine dair endişeleri gidermek için 2021’de herkese açık beğeni sayılarını (artık “kalpler”) gizleyerek Instagram’ın genç kitlesi arasında beğenilere dayalı rekabeti hızlandırdı.

X şu ana kadar beğenilerin neden kaldırıldığına dair önemli bir açıklama yapmadı, ancak diğer yandan Stanely, yeni özelliklerin kullanıcı deneyimini iyileştireceğini ve ekran alanını en üst düzeye çıkaracağını öne süren birkaç yorumdan bahsetti.

Pek çok X hesabı, yeni formatın etkileşim odaklı mesajların çığ gibi büyümesine son vereceğini ve dikkati gönderilerin asıl içeriğine yeniden odaklayacağını savundu.

Aynı zamanda bazı kullanıcılar, Instagram ve TikTok’a benzeyen yeni işlevin, sosyal medya platformunun, kullanıcılara bir gönderinin neden trend olduğuna dair herhangi bir bilgi vermeden iç ekiplerine hitap eden içeriği tanıtmasına olanak tanıyabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir