Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.664
% 3.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.664
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bitcoin Halving: Tarihsel İpuçları Gelecekteki Kazanımlara İşaret Ediyor

bitcoin, btc

Bitcoin yarılanmasına sadece 3 gün kalmış olsa da, Bitwise Asset Management,önceki yarılanmalardan kripto para birimi piyasası için parlak bir gelecek şansının bulunduğunu göstermek için tarihsel trendleri ortaya çıkarıyor.

Geçmiş Performans, Gelecek Potansiyeli

Bitwise tarafından bildirildiği üzere, geçmiş Bitcoin yarılanmalarından sonra fiyat hareketinin bir süre sabit kaldığı durumlar vardı. Ancak tam da ertesi yıl bambaşka bir hikaye ortaya çıkıyor. Bitwise, 16 Nisan tarihli bir gönderide “Veriler eksik, ancak resim ilginç bir tablo sunuyor” dedi. Yarılanmayı takip eden yıl içinde yaşanan ilk düşüşlere rağmen, Bitcoin çok karlı bir varlık olduğunu kanıtladı ve yarıya indirildiği yılda neredeyse her zaman çift haneli yüzdesel artışlara ulaştı.

2012 yılında Bitcoin’in halving etkinliğinin ardından bir sonraki ayda %9’luk fiyat artışı yaşandı. Bu arada ertesi yıl %8.839 gibi neredeyse inanılmaz bir büyüme rakamına ulaştı. Ayrıca Bitcoin fiyatı 2016 yarılanmasının başlamasının ardından %10 oranında daraldı. Bununla birlikte, daha sonra %285’lik övgüye değer bir büyüme elde ederek 2017’de 20.000 dolara ulaştı. 2020’deki son yarılanma, başlangıçta yalnızca %6’lık nominal bir fiyat artışı gördü, ancak ertesi yıl %548’lik güçlü bir artış gördü.

Bitwise, “Piyasa yarılanmanın kısa vadeli etkisine tepki verirken uzun vadeli etkisini ihmal ediyor” dedi.

Ancak bu sefer hikaye biraz karmaşık. Bitcoin tarihinde, yaklaşan halving etkinliğinden önce zirveye ulaştı. Kripto para birimi günü 73.679 dolarlık etkileyici bir fiyatla kapattı ve bir gün sonra %16’lık bir düzeltme yaşayarak 61.500 dolardan kapandı.

Piyasanın Tutumu ve Tahminleri

Yarılanmaya ilişkin görüşler bölünmüş durumdaki piyasa tutumlarını etkiliyor. 10x Research’ün araştırma başkanı Markus Thielen, bunun yarılanma sonrasında madencilerde 5 milyar dolarlık satışla sonuçlanabileceğini ve bunun da piyasalar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini belirtti. Ek olarak Marathon CEO’su Fred Thiel, mevcut fiyatların halving öncesindeki yükselişi zaten etkilemiş olabileceğini ve potansiyel olarak halving sonrası yükselişi ileriye itebileceğini belirtti.

Bunlara ek olarak Bitcoin’in tarihsel performansı, varlığın yükselmeye devam edebileceğini ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek halving olayının ardından kazanımlarının fark edilebilir olacağını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version