Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.279
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.279
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Endonezya Başkanlık Seçimi Kripto Endüstrisini Güçlendirebilir

Endonezya

Endonezya’da Şubat ayında yapılan başkanlık seçimlerini çevreleyen tartışmalar, kazanan ikilinin resmi sonuçlar kamuoyuna açıklanmadan önce zaferlerini ilan etmelerinin ardından başladı. Ancak bu galibiyet, kripto sektörü için istikrarın ve elverişli bir yasama ortamının habercisi oldu.

Anketin kapanmasından kısa bir süre sonra, Hızlı Sayım, ülkenin oylarının yüzde altmışının eski savunma bakanı Prabowo Subianto’ya ve kalan yüzde kırkının mevcut başkanın oğlu Gibran Rakabuming’e ait olduğunu gösterdi. Kripto para sektöründeki katılımcılar taraf tutmamakta tereddüt ediyor ancak elde edilen sonuçları ülkenin blok zincirine yönelik politikasının aynı kalabileceğine ve hatta daha iyi olabileceğine dair potansiyel bir işaret olarak görüyorlar.

Endonezya’nın resmi kripto para platformunun lideri Subani, CoinDesk Endonezya’ya yaptığı açıklamada borsasının herhangi bir siyasi meselenin tarafı olmadığını söyledi.

Subani, “Gibran seçim ve başkanlık tartışmaları sırasında kriptoya odaklanmış olsa da Endonezya’daki kripto endüstrisi bu ilgiden heyecan duydu” dedi.

Gibran’ın Endonezya’daki blok zinciri uzmanlarını büyüteceğinden emin ve ülke kripto para biriminin büyük bir hayranı. Kripto para birimi de Gibran’ın kampanyası sırasında gündeme getirmeye çalıştığı konulardan biriydi.

Kripto para birimi işi, aynı zamanda Gibran’ın babası olan Başkan Joko Widodo’nun yönetimi sırasında Endonezya’da çoğunlukla kontrolsüz bir şekilde büyüdü.

Endonezya’nın Büyüyen Kripto Endüstrisi ve Hükümet Düzenlemesi

Dünyadaki kripto varlıkları için ilk ulusal borsa olan Widodo hükümeti, kripto işini de düzenledi. Hükümeti ayrıca önleyici bir vergi sistemi getirdi ve spekülasyonlar bunun kripto vergi indirimleriyle uyumlu olabileceğini gösteriyor.

Endonezya’nın önde gelen kripto para borsalarından INDODAX’tan William Sutanto CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “Genç neslin bir temsilcisi olarak Gibran’ın blok zinciri ve kriptoyu harekete geçirecek bir yol haritası olmalı” dedi.

Endonezya’nın diğer Güneydoğu Asya ülkeleriyle (örneğin Vietnam, Tayland ve Filipinler) rekabet edebilmesi için Sutanto, hükümetin bitcoin’i tamamen benimsemesini bekliyor.

Endonezya’da kripto para birimi ticaret hacmi, Tayland ve Vietnam dışında diğer Güneydoğu Asya ülkelerine kıyasla daha yüksek.

Bir başka büyük yerel borsa olan Tokocrypto CEO’su Yudhono Rawis, blok zinciri teknolojilerinin ve kripto para birimlerinin ekonomiyi ve yatırım ortamını yükseltebileceğini öne sürdü. Kripto endüstrisinin büyüme beklentilerinin daha iyi altyapı, eğitim ve şeffaf düzenlemelerle bağlantılı olduğuna inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir