Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.671
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.671
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Endonezya Kripto Piyasası Artışa Devam Ediyor

Endonezya

Endonezya’nın kripto piyasası, Şubat ayında gerçekleşen işlemlerle birlikte önemli bir yükseliş gösterdi. Ülkenin kayıtlı kripto yatırımcı sayısı da geçen ay 19 milyon kullanıcıya ulaştı. Şubat ayında kripto yatırımcılarının sayısının 19 milyona yükselmesi dikkat çekici bir gelişme oldu. Ülkenin kripto para düzenleyicisi, bu büyümeyi Bitcoin’in fiyat artışı ve altcoin yükselişlerinin olumlu piyasa duyarlılığını tetiklemesine bağlıyor.

Endonezya’nın kripto düzenleyicisinin verilerine göre, ülke kripto işlemlerinde Şubat ayında 30 trilyon Endonezya Rupisi’ne (1,92 milyar dolar) ulaşan bir artış yaşadı. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Denetleme Ajansı (Bappebti), ülkedeki kayıtlı kripto yatırımcı sayısının geçen ay 19 milyona yükseldiğini ve Ocak ayından bu yana 170.000 kullanıcının eklenmiş olduğunu rapor etti. Bu veriler, Endonezya’nın kripto para piyasasındaki büyümenin süregeldiğini gösteriyor.

Bappebti, Endonezya’daki kripto piyasasındaki büyümeyi, Bitcoin’in (BTC) fiyatının artması ve diğer altcoinlerde yaşanan yükselişin olumlu piyasa duyarlılığını tetiklemesine bağlıyor.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Onchain Uyarısı: Bitcoin’de Kar Alındı! Fiyat?


Düzenleyici kurum, hala 2021’deki 51,28 milyar dolarlık işlem hacmini yakalamayı veya aşmayı hedefliyor. Bappebti’den Tirta Karma Senjaya, 2022 ve 2023’teki düşüş eğilimini dikkate alarak, 2024’te bir toparlanma beklediklerini belirtti. Yaklaşan Bitcoin yarılanmasının önemli bir katalizör olması bekleniyor.

Kripto işlem hedefine ulaşmanın en iyi yolu, kripto üzerindeki vergileri kaldırmak veya azaltmak olabilir. Şu anda, kripto işlemleri, kullanıcılar üzerinden %0,10 Gelir Vergisi ve %0,11 KDV ile vergilendiriliyor. Borsalar, kripto borsası, depo ve takas odası için ise işlem başına %0,02 oranında vergi alınıyor.

Tirta daha önce bir Reku borsa etkinliğinde;

“Daha önce bu sektörün (kripto para birimi) hala embriyo aşamasında olduğunu ve bu nedenle ağır vergilerin sektörü öldürebileceğini” ifade etmişti.

Kripto denetiminin Ocak 2025’te Finansal Hizmetler Otoritesi’ne (OJK) devredilmesi, muhtemelen kripto paraların menkul kıymet olarak yeniden sınıflandırılması ve KDV politikalarının revize edilmesi gibi önemli değişikliklere yol açabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir