Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.303
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.303
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

NFT’lere İlgi Azaldıkça MEV Botları Solana Ağında Artıyor

solana

Solana [SOL] ağındaki aktivite, memecoin’lerin dünya çapında artan popülaritesi nedeniyle son aylarda önemli ölçüde arttı. Faaliyetteki bu artış kısmen, blockchainlerde arbitraj ve önden koşma gibi kârlı fırsatlar arayan karmaşık yazılım programları olan MEV botlarının yükselişine bağlanıyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Solana’nın son iki haftada sürekli olarak Ethereum’dan daha fazla MEV ürettiğini ortaya çıkardı ve bu da MEV botlarının ağ üzerindeki artan etkisini ortaya koydu.

MEV botları ekosistem için faydalı sinyaller görevi görür ancak aynı zamanda kullanıcı deneyimini de engeller. Bu, kullanıcı memnuniyeti üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğundan protokole yanıt verme oranının azalmasına neden olabilir. Bu sorunu çözmek, ağın MEV botlarının etkisini tespit etmek ve azaltmak, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sonuçta daha fazla destekçi çekmek için özel çaba harcamasını gerektirir.

NFT Sektöründeki Çöküş Duyarlılığı Azaltıyor

Ancak Solana’nın NFT ticareti, işlem hacmindeki düşüş ve düşük baz değerler nedeniyle son zamanlarda düşüş gösterdi. Bu gerileme, ekosistemin orijinal canlılığını yeniden sağlamak için Solana’nın NFT’lere olan ilgiyi yeniden canlandırma ihtiyacının altını çiziyor.

Token Sıkıntıları: SOL Fiyatı Düşen Duyarlılığın Ortasında Sabitlendi

SOL tokeni ile ilgili olarak en son veriler, son 24 saat içinde fiyatında herhangi bir dalgalanma olmadığını, ancak işlem hacminde %20’lik kayda değer bir artış olduğunu gösteriyor. Sosyal etkileşimin azalması, SOL tokeninin son aylarda popülerliğini kaybettiğini gösteriyor. Ayrıca SOL’a yönelik olumsuz görüşlerin olumlu görüşlere göre çok daha fazla olduğu görülüyor.

SOL’a yönelik olumsuz havanın giderek artması, fiyatının yakın zamanda düşme ihtimalini artırıyor. Solana’nın toparlanması ve yatırımcıların ekosistemine olan güvenini sürdürmesi için bu zorlukların üstesinden gelmesi hayati önem taşıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir