Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.614
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.614
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bu Ülke Kendi Kripto Para Borsası Başlattı!

Kripto para borsası başlatan ülkelerden biri de Endonezya oldu. Ödemelerin yasaklandığı ülkelerden biri, geçtiğimiz aylarda Endonezya oldu. Ülkenin sadece küçük bir kısmı olan Bali adasında bu yasak geçerliydi. Yerel yönetimin bunu yapmasının sebebi, Bali adasının turistik bir mekan olmasından kaynaklıydı. Bu durumda, dünyanın her yerinden buraya akın eden turistler kara paralar ile burada ödeme yapabiliyordu.

Endonezya’nın geri kalan kısmında ise bu kanun yürürlülüğe girmedi. Ayrıca, ülkenin kendi yasal borsasını başlatma planları 2021 yılından itibaren mevcuttur. Geçtiğimiz yılda planların ertelenmesine rağmen, artık borsa resmi olarak başlatıldı.

endonezya kripto para borsası

Artık Resmi Bir Kripto Para Borsası…

Başlatılmış olan ülkenin ilk ve tek resmi kripto para borsası, kripto para listeleme konusunda ülke ajansından yardım alacak. Commodity Futures Trading Regulatory Agency (CFTRA) belirli bazı lisanslı kripto şirketlerine ait olan dijital varlıkları listeleyecektir. Borsa, Tokocrypto, Indodax ve diğer tüccarları da kendi listesine ekleyecektir. Bu liste ise henüz tam olarak belli değil.

Dikkatinizi çekebilir: Coinbase borçverme planlarını durduruyor!

Fakat Ocak ayından Temmuz ayına kadar geçen sürede ülkede yapılan transferin toplam hacmi 4.42 milyar dolara eşittir. Bu hacmi oluşturan kripto paralar ise Tether, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve BNB’dir. Bu yüzden ilk olarak listelenmesi muhtemel varlıklar bunlardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir