Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.935
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.935
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fed ,Anında Ödeme Sistemini FedNow’u Faaliyete Geçirdi

FedNow,fed,ABD merkez bankası

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) uzun süredir beklenen ve istenilen her an saniyeler içinde para transferi yapabilen FedNow sistemi artık faaliyette. Fed’in verdiği bilgilere göre, bu sistem şu anda 35 banka ve kredi birliğiyle birlikte ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Hizmetler Bürosu tarafından kullanılıyor.


ABD Merkez Bankası, perşembe günü yaptığı açıklamayla uzun zamandır beklenen FedNow hizmetinin artık aktif olduğunu duyurdu. Fed’in açıklamasına göre, FedNow hizmeti şu anda 35 kullanıcıyla başlatıldı. Bu kullanıcılar arasında, Fed’in “erken benimseyen” bankalar ve kredi birlikleri ile ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Hizmetler Bürosu da bulunuyor. Ayrıca, 16 hizmet sağlayıcının da hizmet için ödeme işlemlerini desteklemeye hazır olduğu belirtildi.


FedNow, Anında Para Gönderme ve Alma İmkanı Sunuyor

Fed’in resmi web sitesinde yapılan açıklamada, “FedNow” hizmetinin tüm büyüklükteki banka ve kredi birliklerinin müşterileri için anında para transferi sağlamak üzere her gün ve saatte kullanılabilir olduğu belirtiliyor.

FedNow’un üzerinde 2019 yılından beri çalışıldığı ve nakit transferlerinde meydana gelen birkaç günlük gecikmeyi ortadan kaldırmayı hedeflediği ifade ediliyor. Bu sistem sayesinde ABD’nin, Birleşik Krallık, Hindistan, Brezilya ve Avrupa Birliği gibi ülkelerde yıllardır kullanılan benzer hizmetlere eşit düzeye geleceği vurgulanıyor.


Fed,FedNow,ABD Merkez Bankası


Maksimum Ödeme $500.000

FedNow, başlangıçta 500 bin dolarlık maksimum ödeme limiti sunacak, ancak bankalar istedikleri takdirde bu limiti düşürebilecekler.

Sistem, Venmo veya PayPal gibi eşler arası ödeme hizmetlerinin aksine, ödemeleri doğrudan merkez bankası hesapları aracılığıyla gerçekleştirerek bankalar arasında aracılık görevi üstlenecek.

Independent Community Bankers of America adlı bir ticaret birliği grubunun operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Lance Noggle, “Fed’in bu alanda var olması, üyelerimizin ihtiyaçlarının karşılanacağı ve adil fiyatlandırma alacağı konusunda daha güvenli hissetmelerini sağlıyor” şeklinde konuştu.

FedNow, tüketicilerden ücret talep etmeyecek, ancak katılımcı bankaların hizmetle ilgili maliyetleri nasıl yansıtacakları veya yansıtıp yansıtmayacakları henüz belirsiz.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


FedNow ve Kripto Paralar

FedNow’un devreye girmesi, kripto paraların vurgulanan başlıca kullanım alanlarından biri olan anında ve günün her saati işlem yapma olanağını ele alırken, ABD içindeki para transferi sürecini kolaylaştıracak önemli bir adımdır.

Öncesinde, ABD içindeki para transfer işlemleri, zahmetli yapısı nedeniyle dikkat çekiyordu. Mevcut olan bazı takas odası sistemleri aynı gün hizmet sunarken, çekin bozdurulması sürecinde günler hatta haftalar sürebilen gecikmeler yaşanabiliyordu.

Fed’in 7/24 anında ödeme hizmetini sunmaya başlamasıyla birlikte, bazıları kripto paraların kullanım alanının zayıflamış olabileceğinden endişe ediyor. FedNow’un, hızlı ve anında para transferi olanağı sunarak, kripto paraların cazibesine karşı rekabet gücünü artırabileceği düşünülüyor.

Ancak yine de, kripto paraların farklı avantajları ve kullanım alanları da mevcut. Güvenilirlik, sınır ötesi işlemler ve merkezi otoriteye bağlı olmama gibi kripto para sağladığı benzersiz özellikler, kripto para kullanımının devam edeceği ve birçok kullanıcının tercihi olmaya devam edebileceği öngörülüyor.  kripto paraların yaygınlığını nasıl etkileyeceği, finansal sektör ve tüketici davranışları üzerinde yakından takip edilmesi gereken bir konu olarak önemini koruyor.


İlginizi Çekebilir:SUİ Nedir? ve Teknik Analizi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir