Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.486
% 4.50
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bu Altcoin “Tesla ile Ortak Olduk” Dedi: Sonra Tweet Sildi!

KAVA altcoin projesinin arkasındaki Kava Network, geçtiğimiz gün, 1 Nisan’da yaptığı soğuk şakasıyla gündeme oturdu. 1 Nisan şakası olarak Tesla ile ortaklık kurduğunu söyleyen proje, büyük tepki topladı. İşte detaylar…

Altcoin KAVA’dan “Tesla ile ortak olduk” şakası

Kava, Cosmos’un hızını ve birlikte çalışabilirliğini Ethereum’un geliştirici gücüyle birleştirdiğini söyleyen bir layer-1 Blockchain’dir. Son gelişmelere bakıldığında, espri anlayışı ilginç olan bir proje olduğunu da söyleyebiliriz. Dün, 1 Nisan’da, Kava Network’ün resmi Twitter hesabı, aşağıdaki ifadelerin yer aldığı bir tweet yayınladı:

Elon Musk’ın Kava’yı siz araba kullanırken yield farming’e güç veren ilk L1 ağı olarak onayladığını duyurmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Yarından itibaren tüm Tesla’lara geliyor.

Bu tweet’in ardından, CoinMarketCap’e göre, KAVA fiyatı 4.29 dolardan 4.95 dolara kadar yükseldi. Yukarıdaki grafikten de görüleceği üzere, tweet’in yayınlandığı sıralar coin pik yapmış gibi görünüyor. Ardından sert bir düşüş yaşayarak 4.42 dolara kadar geriledi. Piyasa değeri ile 111. sırada yer alan coin, yazım sırasında, yüzde 4.9’luk bir artış ile 4.58 dolardan el değiştiriyor.

Yatırımcılar tepkili

Toplam piyasa değeri 2 trilyon doların üzerinde olan bir alanda, bu tarz bir şakanın yatırımcılar tarafından hoş görülmediğini belirtmekte fayda var. Tesla’nın ortaklığının büyük bir kazanç getireceğini düşünen bazı yatırımcılar, Kava’nın tweet’ini görüp tasarruflarını bu coin’e yatırdıklarını, ancak bu olayın şaka olduğunun ortaya çıkması ile büyük kayıp yaşadıklarını belirtiyor. Bu sırada, Kava’nın söz konusu şaka tweet’ini sildiğini ve ardından başka bir açıklama yapmadığını söyleyebiliriz.

Kimisi Kava’yı SEC’ye şikayet ediyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere SEC, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’dur ve yatırımcıları korumak için çeşitli çalışmaları bulunuyor. Kimisi ise, Binance’te listelenen kripto paranın delist edilmesini talep ediyor. Yatırımcıların bazıları, bu taleplerini Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya ilettiler. KAVA, herhangi bir özür açıklaması da yapmadı ve yazım sırasında yeşil tahtada işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir