Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.879
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.879
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetiyle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kuzey Kore hacker grubu Lazarus’un hedefinde Japon kripto şirketleri var

Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, son günlerde çeşitli yöntemlerle Japon kripto şirketlerini saldırılarını yoğunlaştırdı. 

Japonya Ulusal Polisi ve Finansal Hizmetler Ajansları tarafından yapılan ortak yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin devlet destekli hacker grubu Lazarus’un Japon kripto şirketlerine yoğun şekilde saldırdıklarını duyurdu. Japan News haberine göre saldırılar, çoğunlukla kimlik avı ve sosyal mühendislik teknikleri kullanılarak gerçekleştirildi.

Lazarus, e-posta gönderimlerinde ve sosyal medyada kripto şirketi yöneticisi gibi hareket ederken şirketlere ulaşmaya çalışıyor. Hacker’lar, iletişime geçmeyi başardıkları şirketlere kötü amaçlı yazılım göndererek sistemlerini ele geçiriyorlar.

Elon Musk, bu sefer sildiği DOGE tweetleriyle gündemde

Yakında Twitter’ın sahibi olması beklenen Elon Musk, Dogecoin için önemli bir talep artışına neden olabileceği düşünülen bazı planlarını anlattığı birkaç tweet’i sildi.

Elon Musk’ın tweetleri, plandan vazgeçtiği için mi yoksa dikkat çekmek için mi sildiği belli değil. Musk, sildiği Tweet’lerde Twitter’daki sahte hesaplarla mücadele etmek için 10 Ekim’den itibaren her tweet için 0,1 DOGE ödemeye karar verdiğini söylemişti. Ayrıca Twitter’a özel ve DOGE ile takas edilebilen TwDOGE adında bir kripto varlıktan da bahsetmişti. 

Grayscale’in GBTC ürünü %36,7 iskonto oranıyla yeni bir rekor kırdı

Grayscale’in 12,3 milyar dolar ile en büyük kripto yatırım fonu, Bitcoin’in spor fiyatına karşılık ciddi bir indirim sunuyor.

Bitcoin’e olan kurumsal yatırımcı ilgisindeki azalma, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) iskontolu olarak hareket etmesine yol açıyor. Uzmanlar, GBTC ile Bitcoin’in spot fiyatı arasındaki farkın devam etmesinin kurumsal yatırımcının şu an uzun vadeli BTC pozisyonu almakta isteksiz olduğu şeklinde yorumluyor. Piyasaya ilginin artması durumunda GBTC’nin şu anki indirimli fiyatının yükselebileceği düşünülürken bazıları, BTC spot fiyatının GBTC fiyatına doğru geri çekilebileceği konusunda uyarıyor. 

Solana tabanlı Magic Eden, isteğe bağlı telif sistemi sunuyor

Magic Eden, platformuna isteğe bağlı telif tabanlı bir sistemi kurmaya hazırlanıyor. Twitter üzerinden açıklama yapan NFT pazar yeri, bu özelliğin yanında %2’lik platform ücretinden de feragat edeceğini de söyledi.

İsteğe bağlı telif hakkı sisteminde, alıcıların bir kripto projesine katkıda bulunmak istedikleri telif ücretlerini belirlemelerine izin verilir.

Diğer bir ifadeyle, telif ücretini belirleyenler alıcılar olduğundan, NFT geliştiricilerinin istenen miktarda telif ücreti almama veya bazı durumlarda Magic Eden pazarında satılan NFT’lerinde hiç telif ücreti almama ihtimali olabilir.

Justin Sun, Aave havuzundan milyonlarca USDT çekti

Geçen hafta Huobi kripto borsasının danışma kuruluna giren Tron’un kurucusu Justin Sun, AAVE havuzundan milyonlarca USDT tokenini çekti.

PeckShieldAlert verileri Justin Sun olarak etiketlenen adresin birden fazla işlemde Aave Protocol V2’den 100 milyon dolardan fazla USDT tokeni çektiğini bildirdi.

Diğer yandan Justin Sun’ın geçen hafta Huobi Token yükselişinde önemli bir etkisi olduğu konuşuluyordu. Zira Tron kurucusu, önemli bir HT token yatırımcısı olduğunu daha önce de dile getirmişti. Son gelişmelere göre 13 Ekim’de Huobi’nin iki resmi cüzdanından 74 milyon Huobi Token aktarıldı. Bu miktarın, Huobi ve Justin Sun arasındaki satın alma anlaşmasının bir parçası olabileceği ima edildi.

Ripple, Ethereum ağı için geliştirici köprüsü kurdu

Ripple, bugün Ethereum ağına bağlanan akıllı sözleşme geliştirici köprüsünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Şirket, XRP Ledger için Ethereum Virtual Machine yan zincirinin ilk aşamasını yayımladı. Çapraz zincir birlikte çalışabilirlik isteyen geliştiricilere erişimi kolaylaştırabilecek yan zincir artık XRPL Devnet’te yayına girdi. Bu hizmet sayesinde geliştiriciler, Ripple veya Ethereum uyumlu Blockchain ağları arasında seçim yapabilecek.

XRP Ledger (XRPL) için Ethereum Virtual Machine yan zincir sürümü, geliştiricilere Solidity tabanlı akıllı sözleşmeleri kullanmalarına olanak tanıyacak. Ripple ayrıca duyuruda, EVM uyumlu bir zincir ile XRP Ledger Devnet arasında bir köprü oluşturduğunu da aktardı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir