Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.005
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.005
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Senatörleri, Gary Gensler’ın X Şirketi İhlal Raporunu İstiyor!

SEC Twitter Hack: Bitcoin ETF ve Güvenlik Soruşturması coinbase

ABD ‘li senatörler J.D. Vance ve Thom Tillis, Komisyon’un içsel siber güvenlik prosedürleri konusunda endişelerini dile getirirken, olayla ilgili netlik talep ettiler.

İki Amerika Birleşik Devletleri senatörü, X (eski adıyla Twitter) hesabının 9 Ocak‘taki ihlali ile ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na (SEC) bir rapor sunması için Kongre’ye çağrıda bulunuyor.

ABD ‘li senatörler J.D. Vance ve Thom Tillis, aynı gün SEC Başkanı Gary Gensler‘a gönderdikleri mektupta, olayın komisyonun iç siber güvenlik prosedürleri konusunda “ciddi endişeler” uyandırdığını belirttiler.

Ayrıca, olayı “yatırımcıları korumak, adil, düzenli ve verimli piyasaları sürdürmek ve sermaye oluşturmayı kolaylaştırmak” amacına tamamen aykırı olarak nitelendirdiler.

Son yaşanan hack olayından duydukları endişe sebebiyle, “geniş kapsamlı bir karışıklık” yarattığını söyledikleri iki senatör, SEC’den olayla ilgili bir rapor sunmasını istedi ve siber güvenlik açıklamalarına ilişkin son zamanlarda tamamlanan bir düzenleme hakkında atıfta bulundu. 9 Ocak‘ta gönderilen mektup, 23 Ocak tarihine bir son tarih belirliyor. Mektup ayrıca, tüm işletmelerin siber güvenlik olaylarından dört gün içinde işletmeye olan etkilerini açıklama zorunluluğunu hatırlatıyor.

“Eğer bu ‘kompromize edilmiş’ sosyal medya gönderisi gerçekten bir siber güvenlik saldırısının sonucuysa, Komisyon’un (SEC) Kongre’ye ihlal hakkında dört iş günü içinde bir rapor sunması mümkün müdür? Değilse, nedenini açıklar mısınız?”

Olay, 9 Ocak‘ta gerçekleşti; SEC’nin X hesabı, ABD’de spot Bitcoin (BTC) işlem gören borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylandığını öne süren yanlış bir tweet paylaştığında meydana geldi. Ancak, kripto topluluğu üzerindeki heyecan, Gensler’ın SEC’nin X hesabının ele geçirildiğini ve yetkisiz bir tweet göndermek için kullanıldığını açıklamasının ardından kısa süreli oldu.

X

Kargaşa ortamında yatırımcılar ve piyasalar öngörülemeyen bir şekilde tepki gösterirken, birçok kişi SEC’nin siber saldırılara ve çevrimiçi tehditlere karşı hazırlıksız olduğunu vurguladı. X tarafından yapılan içsel bir inceleme, SEC hesabının ihlal anında iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmadığını doğruladı. X raporu ayrıca şunları ekledi:

“Incelediğimiz sonuçlara göre, güvenlik ihlali X sistemlerinden kaynaklanmıyor, ancak üçüncü bir taraf aracılığıyla @SECGov hesabına bağlı olan bir telefon numarasının kontrolünü ele geçiren kimliği belirsiz bir birey tarafından gerçekleştirilmiştir.”

Çeşitli üst düzey hükümet yetkilileri, Senatör Cynthia Lummis ve Bill Hagerty ile Temsilci Ann Wagner dahil olmak üzere, Kongre üyelerinin düşüncelerini yineledi.

ABD Senatörleri, Gary Gensler'ın X Şirketi İhlali Raporunu İstiyor !
X

Hagerty olayla ilgili tam açıklama talep ederken, Lummis sahte duyuruların beraberinde getirdiği risklere vurgu yaparak, “piyasaları manipüle edebilen” olaylara dair netlik istedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir