Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.164
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.164
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BTC, SHIB, DOGE ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri Çıktı!

Bitcoin ve belirli altcoin’ler indirimli ve kritik destek seviyelerine yakın işlem görüyor. Ancak alıcılar tekrar devreye girecek mi? Cevaplamak için analist Rakesh Upadhyay’ın BTC, SHIB, DOGE ve 7 altcoin için teknik analizlerine bakalım.

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA için al-sat seviyeleri

Bitcoin (BTC)

Bitcoin 8 Temmuz’da 22.527 dolardan düşüşe geçti. 10 Temmuz’da 21.164 doların altına kadar derinleşti. Bu fiyat hareketleri, yatırımcıların daha yüksek seviyelerden kar aldığını ve agresif ayıların short pozisyonlar açtığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı şimdi üçgen formasyonun destek çizgisini test ediyor. Bu seviye dikkat edilmesi gereken önemli bir bölge çünkü boğaların ne kadar güçlü olduğunu gösterecek. Yukarı yönlü tepki alırsa, analiste göre boğalar Bitcoin’i 23.363 dolara taşımak için sahne alacak. 24.496 dolar üzerinde olası bir kapanış, mevcut seviyelerin dip olduğunu önerecek. Tersine, fiyat destek çizgisinin altına düşerse, kontrolün ayılarda olduğunu gösterecektir. Satıcılar daha sonra Bitcoin fiyatını 18.626- 17.622 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine düşürmeye çalışacaklar.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 8 Temmuz’da 1.280 dolar direncinden düşüşe geçti. Satıcılar, fiyatı 10 Temmuz’da 1.192 doların altına çekti. 11 Temmuz’da üçgenin destek çizgisini kırmaya çalıştılar.

Ayılar, üçgenin tabanını kırmayı başarırlarsa, yükseliş kurulumu geçersiz olacaktır. Analiste göre ETH daha sonra 998 dolara düşebilir. Bu seviyenin altında bir kapanış 881 doların yeniden testine neden olacak. Aksine, fiyat destekten yükselirse, boğaların düşüşlerde biriktiğini gösterecek. Alıcılar daha sonra üstünlük elde etmek için fiyatı 1.280 doların üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar. Ethereum boğaları daha sonra 1.422 ve ardından 1.679 doları hedefleyecek.

BNB Coin (BNB)

BNB 257 dolarda sert bir dirençle karşılaştı. Bunun nedeni kısa vadeli yatırımcıların kar almasıdır. BNB fiyatı daha sonra 234 doların altında derinleşti.

Analite göre fiyat 257 doların altında kalırsa, BNB bir kez daha 211 dolar güçlü desteğe yönelecek. Boğalar daha sona fiyatı bu seviyeden kurtarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, BNB fiyatının dibe vurmuş olabileceğinin sinyalini verecek. Bu olumlu görüş, fiyat 211 doların altına düşerse geçersiz kalacak.

XRP (XRP)

XRP, 8 Temmuz’da simetrik üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkamadı. Bu da ayıların rallilerde satış yaptığını gösteriyor. 10 Temmuz’daki güçlü satış, fiyatı üçgenin destek çizgisine çekti.

Bu esnada, XRP’nin RSI endeksi, momentumun ayıları desteklediğini gösteren 43’e düştü. Satılar fiyatı destek çizgisinin altına düşürürse, analiste göre XRP 0,30 dolarla karşı karşıya kalacak. Daha sonra kritik desteği 0,28 doları test edecek. Bu seviye kırılırsa XRP fiyatı daha fazla düşebilir. Alıcılar daha sonra fiyatı üçgenin üzerine çıkarmak için başka bir girişimde bulunacaklar. Bu olursa, analiste göre boğaların sıradaki hedefi 0,41 dolar olacak.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) 0,47 doların kalmayı başaramadı. Bu da ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Satıcılar daha sonra fiyatı 0,44 dolar destek bölgesine çekti.

Yavaş yavaş azalan 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki RSI, ayıların hafif avantajlı olduğunu gösteriyor. Satıcılar fiyatı 0,44 doların altına çekerse, ADA 0,40 doları test edecek. Bu seviye yol açarsa satış yoğunlaşabilir ve ADA düşüş trendine devam edebilir. Boğaların bölgeyi 0,40 ile 0,44 dolar arasında güçlü bir şekilde savunması gerekiyor. Fiyat bu bölgeden güçlü bir şekilde toparlanırsa, analiste göre alıcılar MA direncini tekrar aşmaya çalışacaklar.

SOL, DOGE, DOT, SHIB, AVAX analizleri

Solana (SOL)

Solana (SOL), 11 Temmuz’da 36 doların altına düştü. Böylece simetrik üçgen modelinin destek çizgisine ulaştı. Fiyat, önümüzdeki birkaç gün içinde bir kırılma olasılığını gösteren üçgenin zirvesine yaklaşıyor.

Fiyat destek çizgisinin altına düşerse, belirsizliğin ayılar lehine çözüldüğünü gösterecek. Analiste göre SOL fiyatı daha sonra 31 dolara ve ardından 26 dolar kritik desteğine yönelecek. Bu desteğin altında bir kırılma, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret ediyor. Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğaların destek hattını savunmaya çalıştığını gösterecek. Solana boğaları daha sonra direnç çizgisini hedefleyecek. Boğaların 50 dolara yükselmek için bu engeli aşması gerekiyor.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE), 8 Temmuz’da 0,07 dolardan düştü. 10 Temmuz’da 0,07 doların altına derinleşti. Ayılar, fiyatı güçlü desteğin altına 0,06 dolara düşürmeye çalışıyor.

Başarılı olurlarsa, DOGE 0,05 dolardan kritik desteğine yönelecek. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret ediyor. Tersine, fiyat 0,06 dolardan geri dönerse, daha düşük seviyelerde satın almayı önerecek. Boğalar daha sonra 0,07 dolar direncini aşmak için başka bir girişimde bulunacak ve 0,08 dolara yönelecekler. Bir sonraki trend hareketi 0,08 doların üzerinde veya 0,06 doların altında bir kırılma ile başlayacak.

Polkadot (DOT)

Polkadot, boğaların tekrar tekrar fiyatı direncin üzerine çıkaramamasının ardından 10 Temmuz’da 7.30 dolardan aşağı döndü. Ayılar, fiyatı güçlü desteğe 6.36 dolardan düşürmeye çalışacak.

Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ayılar için avantaj gösterse de, RSI’daki pozitif ayrışma, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Fiyat 6.36 dolar ile 7.30 dolar arasında ne kadar uzun süre takılı kalırsa, ondan çıkış o kadar güçlü olacak. Ayılar fiyatı 6.36 doların altına düşürürse, DOT düşüş trendine devam edecek. Ayıları daha sonra 5 doları hedefleyecek. Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 7.30 doların üzerine çıkarsa 8.20 dolara ulaşabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin sona erebileceğini gösterebilir.

Shiba Inu (SHIB)

SHIB, 10 Temmuz’da 0,000012 dolardan genel dirençten geri döndü. Böylece ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterdi. Satıcılar şimdi SHIB fiyatını 0.000010 dolara çekmeye çalışacaklar.

SHIB bu seviyeden güçlü bir şekilde geri dönerse, daha düşük seviyelerde talep önerecek. Boğalar daha sonra fiyatı tekrar 0,000012 dolardan genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, boğaları SHIB 0.000014 doları hedefleyecek. Alternatif olarak, 0.000010’dan geri döner ancak 0.000012’nin üzerine çıkamazsa, yakın vadede bir konsolidasyona işaret edecek. Fiyat 0.000010 doların altına düşerse ayılar üstünlük kazanacak. Analiste göre SHIB daha sonra 0.000009 dolara düşebilir.

Avalanche (AVAX)

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere Avalanche, 8 Temmuz’da 21.35 dolar direncinden geri döndü. Bu da ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bunu başarırlarsa, AVAX 13.71 ile 21.35 dolar arasında sıkışacak. İlk güç işareti 21.35 doların üzerinde kapanış olacak. Böyle bir hareket, yeni bir yukarı hareketin başlangıcına işaret ediyor. AVAX daha sonra ayıların tekrar güçlü bir direnç oluşturabileceği 29 dolara yükselebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir