Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.809
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.809
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin (BTC) Hedef Fiyat: Hangi Seviyeleri Takip Etmeliyiz?

Bitcoin (BTC), 38.000 dolar seviyesine düştükten sonra bir dizi sansasyonel habere rağmen 50.000 dolar seviyesine yükseldi. 

Daha önce yaptığımız analizlerde, Bitcoin’in CME grafiğini kullanarak 48.000 dolarlık direnç ve 38.000 dolarlık destek seviyelerini belirlemiştik. Canlı yayınlarda, Bitcoin’in 38.000 dolar seviyesini kırmadığı takdirde yükseliş eğilimine gireceğini ve kanalın üst bandına (50.000 dolar) doğru hareket edebileceğini öngörmüştük.

Grafikte görüldüğü gibi Bitcoin, 38.000 dolarlık desteği koruduktan sonra yükselişe geçti ve 50.000 dolarlık direnç seviyesine ulaştı. Bu yükseliş, yatırımcıların risk iştahının arttığını ve Bitcoin’e olan ilginin devam ettiğini gösteriyor.

Bitcoin de Kritik Seviye Yükseliş Devam Edecek Mi ?

9 Kasım 2022’den beri devam eden kanal, Bitcoin (BTC) fiyatını yönlendirmeye devam ediyor. Her iki bant da hem destek hem de direnç seviyesi olarak işlev görüyor. Bu bant alanlarını genel trend değişim seviyeleri olarak kabul edebiliriz. Peki, kısa vadede neler bekleyebiliriz?

Bitcoin de Kritik Seviye Yükseliş Devam Edecek Mi ?

Bitcoin (BTC) Kısa Vadeli Analizi

Bitcoin (BTC) şu anda kanalın üst bandına yakın bir seviyede işlem görüyor. Önceki tepe noktalarına bakıldığında, kanalın üst bandının %15 civarında bir düşüş tetiklediği gözlemleniyor. Bu durum, Bitcoin’in bu bölgeden bir düzeltme hareketi yaşayabileceği ihtimalini akla getiriyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler:

51.000 Dolar: Bu seviyenin kırılıp kırılmaması, Bitcoin’in yönünü belirleyecek. Kırılma ve desteğin korunması halinde, 56.000 dolar seviyesine yükseliş öngörülebilir.

50.000 Dolar: Bu seviyenin kırılması, kanalın üst bandına yakın bir direnç oluşturabilir ve düzeltme ihtimalini yükseltebilir.

47.000 Dolar: Bu seviyenin kırılması, kısa vadede trend değişikliğine işaret edebilir.

Teknik Göstergeler:

RSI göstergesi aşırı alım bölgesine yaklaşmış durumda.

MACD göstergesi, bir tepe noktası oluşturmuş ve aşağı yönlü sinyal vermeye başlamış.

Farklı bir perspektiften bakıldığında, yani yükselen kanalın üst bandı kırılmazsa, Bitcoin’de sert bir düşüş başlayabilir. Bu durumda, kısa vadede trend değişikliğine neden olabilir. Düşüşü destekleyen önemli faktörler arasında, Bitcoin’de günlük ve haftalık grafiklerde oluşan uyumsuzluklar bulunmaktadır. Bu uyumsuzlukların çalışma ihtimaline karşı, bu bölgelerde kar realizasyonları yapmak, stratejinize bağlı olarak size fayda sağlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir