Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.848
% 6.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.848
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

2023’te kripto piyasasında her şey değişebilir

Yazar – Marco Oehrl

Investing.com – Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri FTX fiyaskosundan sonra hâlâ kayda değer bir toparlanma sağlayamadı. Ticaret, Bitcoin/dolar çiftinin önümüzdeki yıl 10.000 doların altına düşeceğini öngören kıyamet senaryolarının ortasında döngünün en düşük seviyelerine yakın seyretmeye devam ediyor.

Bununla birlikte eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, mevcut döngüdeki düşük seviyelerin bir dibi temsil ettiğine inanıyor. Hayes, iflas tehdidi altındaki tüm kripto şirketlerinin iflas etmiş olması nedeniyle satış dalgasının çoktan zirveye ulaştığını savunuyor.

Eşlik eden likidite krizinin bir parçası olarak bu şirketler, en likit varlıklarını satmak zorunda kaldılar ki bu varlıkların arasında elbette Bitcoin de vardı. Bu arada bu şirketler piyasadan tamamen kaybolmadan önce artık BTC satamayacakları bir aşamadalar:

“Bu kahramanlardan herhangi birinin bilançosuna baktığınızda üzerinde Bitcoin yok çünkü ne yaptılar? İflas ederken Bitcoin’i sattılar. İflas etmeden önceki dalga sırasında da Bitcoin sattılar.

Fed’in sıkılaştırıcı para politikaları nedeniyle ABD Hazine piyasasının 2023’te bir noktada işlevsiz hale geleceğine inanıyorum… Bu noktada Fed’in yazıcıyı açmasını ve ardından bum! – Bitcoin ve diğer tüm risk varlıklarının yükselişe geçmesini bekliyorum.”

Hayes bu görüşünde yalnız değil. Yatırımcı Cathie Wood, FTX’in ölümünün DeFi sektöründe hızlı bir büyümeye yardımcı olacağına inanıyor. Bunun nedeni şeffaf ve merkezi olmayan bir iş ortamında şüpheli işlemlerin imkansız olması:

“Bence FTX sayesinde öğrendiğimiz şey, tamamen şeffaf, merkezi olmayan ağların ileride finansal hizmetler için ne kadar önemli olacağı… FTX, Celsius, 3AC hepsi kapalı ağlardı. Opak sistemlerdi. Neler olup bittiğini göremiyordunuz…”

Onun bakış açısına göre Sam Bankman-Fried bu yüzden Bitcoin’e uzak durmayı tercih etti. Çok şeffaf, çok merkezsiz ve bu nedenle kontrol edilmesi imkansız.

Bitcoin için teknik fiyat göstergeleri

Bitcoin şu anda 16.908 dolarlık Bitcoin/dolar kurunda %1,60 değer kaybederken haftalık kayıp %2,33 seviyesinde.

Kripto para birimi, art arda üç gün boyunca 16.986 dolarlık %23,6 Fibonacci düzeltme bölgesindeki desteğin üzerinde kalmayı başardı. Ancak şu anda işlem bu seviyenin altında gerçekleşiyor ve 7 Aralık’taki 16.715 dolarlık düşük seviye test edilebilir.

Bu seviyenin altında bir günlük kapanış, odağı, 16.013 dolarda bulunan 28 Kasım’ın en düşük seviyesine kaydıracaktır. Bunun altında 15.504 dolarlık düşük döngüye doğru müteakip kayıplar mümkün olacaktır.

Yalnızca %23,6 Fibonacci düzeltme seviyelerinin üzerinde sürdürülebilir bir şekilde tutunmayı başarırsa 17.841 dolarlık %38,2 Fibonacci seviyesine doğru bir toparlanma olasılığı artar. Bu direnç, 18.000 dolarlık psikolojik eşik ve 18.023 dolarda seyreden 55 günlük hareketli ortalama ile pekiştirilmişir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir