Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.732
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.732
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsalardan Bitcoin’ler Çıkarılırken Bu Altcoin Dökülüyor!

Blockchain teknolojisinin sağladığı şeffaflık sayesinde, yapılan her işlem son noktaya kadar takip edilebilmektedir. Bu işlemleri takip eden ve Twiiter’dan paylaşan Glassnode Alerts, balinaların borsalardan Bitcoin çekerken, bir altcoin projesini borsalarda bıraktıklarını söylüyor.

Balinalar borsalardan Bitcoin çekerken bu altcoin projesini içeride bırakıyorlar

Glassnode Alerts, Salı günü bir tweet’te Bitcoin haftalık mevduatlarının 2,021,750 BTC ile 2 yılın en düşük seviyelerine ulaştığını ortaya koyuyor.

Bu ay borsalardan büyük Bitcoin çıkışları olduğunu bildirdiğini belirtmekte fayda var. Orta ve büyük ölçekli yatırımcılar, Bitcoin biriktirmeye devam ederken, yaklaşık 151 bin BTC borsalardan ayrıldı. 10-100 BTC’ye sahip yatırımcılar, sadece beş hafta içinde cüzdanlarına 52 bin BTC ekledi. Ek olarak, Glassnode’a göre, Bitcoin balinaları artık arzın yaklaşık %45.6’sını elinde tutuyor. Orta ölçekli balinalar “köpekbalıkları veya karidesler” her ay yaklaşık 36.75 bin BTC satın aldı.

Bununla birlikte, madenciler piyasa koşullarına teslim oluyor

Diğer yandan, madenciler ve uzun vadeli maden sahipleri gerçekleşmemiş kayıplarla karşı karşıya. Özellikle, Bitcoin’in ATH seviyesinden %70’in üzerinde düşmesiyle bozguna uğradılar. Sonuç olarak, Bitcoin madencilik firması Bitfarms, şu anda ayda 3000 ila 4000 BTC sattıklarını paylaştı. Madenciler, sadece Haziran ayında 3000 BTC sattı. Bu esnada, on-chain verilere göre yatırımcılar borsalara yüklü miktarda USD Coin (USDC) boşatıyor.

Glassnode, USDC çekimlerinin azaldığını ortaya koyuyor

Glassnode Alerts, Pazartesi bir tweette, son haftalarda borsalardan daha az USDC çekildiğini ortaya koyuyor. Analitik firması çıkışların 3 ayın en düşük seviyelerine ulaştığına dikkat çekiyor.

Daha önce, Haziran ayında, yatırımcıların borsalara yüklü miktarda Tether USD (USDT) döktüğünü gördük. Geçen yıl önemli bir büyüme gösteren USD Coin (USDC), stablecoin’ler etrafındaki son endişelere rağmen kendi başına ayakta kalmayı başardı. Ek olarak, piyasa değeri, lider stablecoin olarak Tether’i sollamaya yaklaştıkça önemli bir büyüme gösterdi. Diğer yandan, Glassnode Alerts tarafından sağlanan veriler, yatırımcıları USDC’yi borsalarda tutmayı tercih ettiğini gösteriyor.

USDC, altcoin piyasasındaki krizin ortasında zor zamanlar geçirdi

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, TerraUSD (UST) çöküşünün bir sonucu olarak, yatırımcılar desteklerinden endişe ettikleri için stablecoin projelerine yönelik denetim arttı. Özellikle, hedge fonlarının toplu iflası, bir itfa artışını tetiklemesi ve piyasa değerinde 16 milyar dolarlık bir düşüşe neden olması nedeniyle Tether bu endişenin çoğunun odak noktasında yer alıyor.

Circle şu anda piyasa değerine göre Tether’den sadece 11 milyar dolardan daha eksik. Sonuç olarak, piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto olmaya devam ediyor. Özellikle, USDC ihraççısı Circle şu anda bir ABD kripto bankası tüzüğü peşinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir