Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.395
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.395
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Maker Nedir ve Fiyat Teknik Analizi

Maker fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Maker Nedir ?

Maker (MKR), 2017 yılında Rune Christensen tarafından Ethereum blockchain sistemi ERC-20 altyapısına sahip olarak piyasaya sürülmüştür. (MKR), bir DeFi projesidir. DAO, yani “Decentralized Autonomous Organization” kendi kendini yöneten özerk ve merkeziyetsiz organizasyon anlamına geliyor. Ethereum blokzincirinde çalışan MakerDAO finans alanında otonom yönetim süreçlerini uygulayan bir çözüm geliştirme hedefiyle hayata geçirildi.

Maker (MKR) platformunun en göze çarpan özelliği, kullanıcıların fikir ve oylarına önem vermesidir. MKR platformunda yapılacak yeni bir güncelleme, değişim ve geliştirme için cüzdanında Maker bulunan kullanıcıların oylarına göre hareket etmektedir.

Maker Fiyat Teknik Analizi

Maker Destek ve Direnç

Maker (MKR) grafiğine göre, teknik analizlerle adam eve formasyonunun oluştuğu ve düşen trendin kırıldığı gözlemliyoruz. Düşen yapının kırılıp retest hareketi tamamlandı. Ve bu da son günlerdeki sert yükselişin temelini oluşturduğunu düşünüyoruz.

Bugün itibariyle kırdığımız 1146$ seviyesi, kritik bir direnç seviyesiydi ve böylelikle fiyatın üzerinde tutunmaya başlaması olumlu bir işaret. Bu durum, formasyon hedefi olan 2624$ seviyelerine doğru bir yükselişin başlayabileceğini gösteriyor.

Ancak, bu yükselişin gerçekleşebilmesi için 1757$ seviyesindeki güçlü direncin de üzerinde destek bulması gerekmektedir. MKR‘ da 1757$ seviyesi, fiyatın yükselişini sınırlar ve önemli bir engeldir. Ve fiyatın bu seviyeyi aşması güçlü bir alıcı talebi gerektirir.

Formasyon hedefi olan 2624$ seviyelerine doğru yükselişin devam etmesi durumunda, dirençlerin takip edilmesi önemlidir. Öncelikle 1487$ seviyesinin kırılması ve sonrasında 1757$  üzerinde güçlü bir destek oluşturulması bekleni. Ardından 1757$ seviyesi aşılırsa, 2624$ seviyelerini yükselebiliriz.

Son olarak 1146$ desteğinin üzerinde destek bulamazsak 980$ seviyelerine geri çekilmeler yaşayabiliriz. 819$ desteği de düşüşlerde fiyatı tutabilecek bir seviye olarak karşımıza çıkıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir