Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.497
% 4.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.497
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

BTC Harcayan SatoshiVM Nedir? Airdrop İhtimali !

SatoshiVM

SatoshiVM, zincir dışı hesaplamalar için EVM’yi kullanan çok yönlü bir ZK toplamasıdır. Bu, kullanıcıların SatoshiVM ile Ethereum ile etkileşime benzer bir şekilde etkileşime girebileceği ve geliştiricilerin tıpkı Ethereum’da olduğu gibi SatoshiVM’nin üzerine inşa edebileceği anlamına gelir.

SatoshiVM

SatoshiVM Nedir?

SatoshiVM, EVM ekosistemi ile Bitcoin arasında köprü kurarak Bitcoin ekosisteminin varlık yayınlamasına ve uygulamalar geliştirmesine olanak tanır.
Özellikleri

  1. ZK EVM: Zincir dışı hesaplamalar için EVM’yi kullanan çok yönlü bir ZK Rollup’tır.
  2. ZK Rollup: SatoshiVM, birden fazla işlemi tek bir grupta toplamak ve bunları Bitcoin ana ağında tek bir işlem olarak doğrulamak için Rollup teknolojisini kullanır.
  3. ZK Dolandırıcılık Kanıtları: SatoshiVM, Bitcoin ağının fikir birliği kurallarını değiştirmeden sözleşmelerin zincir üzerinde doğrulanmasını gerçekleştirmek için Taproot ve Bitcoin Script gibi teknolojileri kullanır, böylece dolandırıcılık kanıtlarının hesaplanmasını gerçekleştirir.
  4. Veri Kullanılabilirliği: SatoshiVM, Bitcoin ana ağında işlem verilerini yayınlamalı ve herkesin Bitcoin ana ağı dışında yürütülen hesaplamaların doğruluğunu doğrulamasını sağlamalıdır.
  5. BTC Yerli Gaz: SatoshiVM, EVM için gaz olarak yerli BTC’yi kullanır. Katman 2 için ETH’yi gaz olarak kullanan ETH OP Rollup / ZK Rollup Layer 2 çözümlerine benzer şekilde SatoshiVM, EVM işlemleri için gaz olarak BTC’yi kullanır.

SatoshiVM Nasıl Çalışır?

SatoshiVM 3 ayrı aşamada geçerek her birine farklı katman isimleri tanımlayarak çalışır.

SatoshiVM

Yerleşim Katmanı

Zincir için veri kullanılabilirliği, sıralama ve kanıtların doğrulanmasını sağlar. Kullanıcıların ve dApp’lerin Bitcoin ve SatoshiVM arasında mesaj ve varlık göndermesine olanak tanır. Bitcoin, ödeme katmanı olarak hizmet eder ve köprüler ve toplama komut dosyaları Bitcoin ağında konuşlandırılır.

Sıralama Katmanı

Sıralayıcıya gönderilen işlemleri ve L2 blokları üreten L1 köprü komut dosyasına gönderilen işlemleri yürütmekten sorumlu bir yürütme düğümünden oluşur. Ayrıca toplu işlemleri yöneten, veri kullanılabilirliğini sağlamak için işlem verilerini ve blok bilgilerini Bitcoin’e yayınlayan ve kesinlik için Bitcoin’e geçerlilik kanıtları gönderen bir Toplama düğümü içerir.

Katmanın Kanıtlanması

Kanıtlayıcılara kanıt görevleri atayan ve oluşturulan kanıtları Bitcoin’de kesinlik doğrulamasını tamamlamak için Toplama düğümüne aktaran bir koordinatörden oluşur. Ayrıca, L2 işlemlerinin doğruluğunu doğrulayan geçerlilik kanıtlarının üretilmesinden sorumlu bir kanıt havuzu da içerir.

Bitcoin Ağından SatoshiVM Ağına

Bitcoin’den (L1) SatoshiVM ana ağına (L2) yapılan işlemler, hiçbir ek varlık içermeseler bile mevduat olarak anılır.

Para yatırma işlemleri, para yatırma işleminin gerçekleştiği L1 bloğuna karşılık gelen bir “çağın” ilk L2 bloğunun blok zincirinin bir parçası haline gelir. Bu L2 bloğu genellikle karşılık gelen L1 bloğundan birkaç dakika sonra oluşturulur.

SatoshiVM Tokenomics

Token Adı: SatoshiVM
Token Sembolü: SAVM
Jeton Ondalıkları: 18
Toplam arz: 21.000.000

  • Likidite: %30
  • Katkıda Bulunanlar: %15
  • Önyükleme: %15
  • Hemen Çıkma Finans İDO’su: %2
  • APE Terminali IDO’su: %1
  • $MUBI Tarım Havuzu: %0,4
  • $BSSB Tarım Havuzu: %0,1

SatoshiVM Airdrop İhtimali Değerlendirme

Adım 1: Unisat Cüzdanı

İlk adımda lütfen unisat.io adresini ziyaret edin, Unisat Cüzdan Chrome uzantısını indirmek için “ Chrome Mağazasından İndir ” seçeneğine tıklayın ve ardından tarayıcınıza ekleyin. Bundan sonra yeni bir cüzdan oluşturmaya devam edeceğiz.

Unisat

Şimdi cüzdanınızın kilidini açmak için kullanacağınız bir şifre oluşturun ve gizli kurtarma ifadenizi güvenli bir şekilde kaydettiğinizden emin olun.

Adım 2: Ağ ayarlarından “Testnet”

Chrome uzantısının sağ alt köşesinde bulunan “Ayarlar” menüsüne erişerek başlayın:

Unisat

Oradan ağ ayarlarına ilerleyin ve “ TESTNET ”i seçin:,

Unisat

3. Adım: BTC için Test Token Talebi

BTC Testnet tokenlarını talep edeceğiz . Test BTC tokenleri almak için buraya tıklayınız. Cüzdan adresinizi yapıştırmanız, tutarı 0,00008 olarak ayarlamanız ve ardından “ Testnet bitcoinlerini gönder ” düğmesine tıklamanız gerekir.

Adım 4: Resmi BTC Köprü

Resmi BTC Köprüsü sayfasına buraya tıklayarak gidin . BTC’yi Bitcoin Testnet’ten SatoshiVM Testnet’e aktarma işlemine başlayacağınız yer burasıdır. Şimdi “Cüzdanı Bağla” seçeneğine tıklamaya devam edin. SatoshiVM bölümü için Metamask cüzdanınızı, Bitcoin bölümü için ise Unisat cüzdanınızla bağlantı kurun.

Para yatırma sekmesinde kalın ve Testnet’e aktarmak istediğiniz istenen miktarda Testnet BTC’yi girin. Örneğin 0,00004 tBTC yazıp “Para Yatır” butonuna tıklayıp imzalayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Köprüleme işlemi genellikle yaklaşık 30 ila 60 dakika sürer.

Adım 5: SAVM Köprü

SAVM’nin Ethereum Sepolia’dan SatoshiVM Testnet’e aktarımını başlatmak için ya “SAVM Bridge” sekmesine geçin ya da bu web sitesini ziyaret edin.

Ethereum Sepolia test ETH’leri için buraya tıklayınız.

Bridge arayüzünü kullanırken MetaMask cüzdanınızı bağlayın. Daha sonra sayfanın alt kısmında bulunan “ tSAVM Faucet ” nu seçin . SAVM testi istemek için cüzdanınızı kullanarak işlemi imzalayın.

0,21 tSAVM aldıktan sonra “Para Yatırma” sekmesine geçin. Buradan Ethereum Sepolia’dan Testnet’e yaklaşık 0,12 tSAVM aktarabilirsiniz.

Onaylandıktan sonra “Para Çekme” sekmesine dönebilir ve tüm fonları Ethereum Sepolia ağına geri aktarabilirsiniz.

SatoshiVM airdrop ihtimali değerlendirmek için Coin Mühendisi Youtube kanalımızdan ilgili içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir