Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.368
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.368
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Brezilya, Yeni Düzenlemeler Ortaya Çıkartıyor

Brezilya Merkez Bankası

1964 yılına kurulan Brezilya Merkez Bankası, kripto para düzenlemeleri yapmak için halk araştırması yapmaya başladı.

Brezilya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda halk araştırmasını yapmaya başladı. Kripto düzenlemelerini hayata geçirmeden önce banka, Brezilya halkının konuyla alakalı nabzını yokluyor. Bu amaçla, konu ile ilgilenen uzmanlarla birlikte halkın önerilerini ve geri bildirimlerini almayı hedefliyorlar. Mevcut piyasada faaliyet gösteren kuruluşlara, mevzuata uyum sağlamak için altı aydan fazla bir süre verileceği tahmin ediliyor.

Brezilya Merkez Bankası, kripto para birimleriyle ilişkili riskleri azaltmak ve yatırımcıların bu varlıklara uygun bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla özel önlemler alacaklarını belirtiyor.

20 Haziran tarihinden itibaren Brezilya hükümeti, kripto para hizmetlerinin düzenlemesini bağımsız merkez bankasına devretti. Fakat, merkez bankası bu düzenlemeleri diğer düzenleyicilerle koordineli bir şekilde uygulamak gerektiğinin altını çiziyor. Bu adım, kripto para birimlerinin hükümet tarafından daha sıkı bir şekilde düzenlenmesi yolunda atılan önemli bir adımlardan birini temsil ediyor.

Brezilya Merkez Bankası, kripto para birimleriyle ilgili düzenlemeler için ikinci yarıda bir kamuoyu istişaresi başlatmayı planlıyor. Amacı, toplumun görüşlerini dikkate alarak etkili ve adil bir düzenleyici çerçeve oluşturmak. 

Merkez bankası ayrıca, merkeziyetsiz yönetişim sistemleriyle ilişkili riskleri minimize etmek ve yeterli şeffaflık olmadan bu varlıklara yatırım yapmayı önlemek için özel önlemler alacağını belirtti.

İçeriklerimizden en hızlı şekilde yararlanmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir