Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.548
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.548
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Apple GPT: Megatrend Uğruna Savaş Devam Ediyor!

Apple GPT teknolojisini test etmeğe başladı. Teknoloji devi şirket, bu konuda net açıklamalar belirtmedi. Günümüzde Yapay Zeka (AI) teknolojisi artık bir megatrend haline geldi. Böylece, neredeyse her yerde kullanımı mümkün olan bu alanda liderlik koltuğu için yarışan şirketler arasına Apple da katıldı. Şirket kendi yapay zeka dil modelini oluşturmak için çalışmalara başladı. Şirket bunun için yeni, deneyimli mühendisler arayışına bile çıktı.

Fakat Samsung’un da yaşamış olduğu gizlilik problemleri, bu konuda Apple’ın önünde bir engel. Bu yüzden şirket, yeni mühendisler için işe alımlar zamanı bazı kısıtlamalar da yaptı. ABD’li şirket, şuan için bu hizmeti sadece belirli bir kısım ile test etmektedir. Ayrıca bu yeni dil modelinin yakın günlerde piyasaya sürülemeyeceği de belirtilmiştir.

apple gpt yapay zeka modeli

Kod Adı: “AJAX”

Şuan için Apple, kendi yapay zeka dil modeli ile desteklenen söhbet robotunu geliştirmeğe devam ediyor. Apple GPT botunun yapımında kullanılan dil modeli, Google’ın JAX modelinden uyarlanmış olan LLM‘dir. Uyarlama sayesinde yapılan yeni dil modeli şirket tarafından “AJAX” olarak adlandırılmaktadır. Bu modelin net olarak hangi kullanımlar için tasarlandığı ve benzeri bilgiler kamuya duyurulmamıştır. Çalışmalar ile ilgili resmi açıklamaların en geç gelecek sene verileceği beklenmektedir.

Dikkatinizi çekebilir: Balinaların takip ettiği 5 yapay zeka projesi

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin odaklandığı ana alanın üretken yapay zeka olduğunu daha önce de vurgulamıştı. Bu da yeni tasarlanan yapay zeka modelinin uyarlanacağı alanlardan birinin bu olduğu ihtimallerini artırmaktadır.

Şirketin çalışmaları gizlilik nedeniyle sadece bir ekip tarafından yürütülmektedir. Bunun dışında Apple, aktif olarak yapay zeka alanında sağlam algoritma oluşturma ve uygulama bilgilerine sahip kişilerin işealımını devam ettiriyor. Bunun yanı sıra, şirket rakiplerinin de kullandığı Github ve onun Copilot uygulamalarının kullanımını kısıtladı. Alınan bu tedbirler, proje ile ilgili sızıntıların olmamasından kaynaklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir