Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.763
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.763
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Nasdaq ve Cboe, BTC ETF Opsiyon Ticareti İçin Hazırlanıyor

BTC ETF

19 Ocak’ta SEC, Nasdaq ve Cboe’nin BTC ETF opsiyon ticaretine başlama önerilerini kabul etti.

Nasdaq, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ta opsiyonları listelemek ve takas etmek için kural değişikliği başvurusunda bulundu.

Cboe, “Bitcoin Tutan ETP’ler” üzerindeki ticaret opsiyonlarına başvurdu. Şirket, yakın zamanda SEC tarafından onaylanan 10 BTC ETF’sinden altısını piyasaya sürdü.

BTC ETF’leri, SEC’den onay aldıktan sonra 11 Ocak’ta Nasdaq ve Cboe’de işlem görmeye başladı.

Cboe genel başkan yardımcısı Catherine Clay, 18 Ocak’ta yaptığı açıklamada, borsanın Btc Etf’lerine “iyi girişler” gördüğünü ve bunun da BTC fiyatını “beklendiği gibi” takip etmeye devam ettiğini söyledi.

Clay, opsiyonları “BTC ETF’lerinde bir sonraki mantıksal adım” olarak nitelendirdi. Btc Etf opsiyon ticaretinin ürünlere fayda bununla beraber risk azaltma katacağını söyledi. Ayrıca Nasdaq, dosyasında opsiyonların “maliyet verimliliği ve artan riskten korunma stratejileri” sunacağını söyledi.

Opsiyonlar, sahibine bir varlığı önceden belirlenmiş bir zamanda, bir fiyattan satın alma olanağı veren bir türevdir. VettaFi analisti Dave Nadig 17 Ocak’ta CNBC’ye şunları söyledi:

“Sanırım ETF opsiyonları alanında her türden hedge fonu oyuncusunu görmeye başlayacaksınız. Geleneksel olarak kripto ekosisteminde doğrudan kripto üzerine spekülasyon yapmayan kişilerin artık oynayacak bir şeyleri olacak.”

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Clay, Cboe’nin “geçen hafta” opsiyonları listelemek için izin başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Ayrıca “Düzenleyicilerin bizim başvurularımız ve diğer borsaların başvuruları konusunda ne yapacaklarını görmek için gerçekten bu bekletme modelindeyiz. Onay görüp görmeyeceğimizi bilmek gerçekten zor.” Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir