Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.649
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.649
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase Rezervleri Artarken, Binance Bitcoin Rezervleri Düşüyor!

Binance

xCryptoQuant analisti, Binance-ABD anlaşması sonrasında Coinbase’in rezervlerinin yaklaşık 12.000 BTC arttığını, aynı zamanda Binance’in rezervlerinin 5.000 BTC azaldığını belirtti.

Hatırlatmak gerekirse, Binance ve CEO’su CZ, ABD hükümeti ile bir anlaşma yaparak kara para aklamayı önleme ve ABD yaptırımlarını ihlal etme suçlarını kabul ettiler. Bu anlaşma kapsamında Binance, tarihin en büyük kurumsal anlaşmalarından birine imza atarak 4,3 milyar dolarlık bir ödemeyi kabul etti. CZ ise 50 milyon dolarlık bir para cezası ödeyerek Binance CEO’luğundan istifa etti.

Bu gelişmeler sonrasında yatırımcılar arasında bir tedirginlik yaşanırken, Binance’ten yaklaşık 1 milyar dolarlık bir çıkış gözlendi. CryptoQuant analisti, bu çıkışlar sırasında Bitcoin’in Binance’ten Coinbase’e aktığını iddia etti.

What's the Difference Between the Binance and Coinbase SEC Lawsuits? - Decrypt

Analiste göre, Binance’teki Bitcoin rezervlerindeki azalmanın perakende satışlardan kaynaklandığı görülüyor. Analist şu açıklamayı yaptı:

“Binance ve Coinbase Pro arasında bir akış gözlemledik. Coinbase’in rezervleri anlaşmadan bu yana yaklaşık 12.000 BTC artarken, Binance’in rezervleri 5.000 BTC azaldı. Bitcoin ETF Spotu’nun yakın bir zamanda onaylanması bekleniyor ve bu, sektörün önde gelen oyuncularından biri olan Binance’i bu oyundan çıkarmak, gelecekteki yeni oyuncular için oldukça önemli.”

Dikkatinizi Çekebilir: Binance Blur (BLUR) Listeleyecek

Analiste göre, Coinbase, düzenleme ve lobicilik konularında ABD’nin önde gelen borsası konumunda ve büyük ölçüde kurumsal yatırımcılardan oluşan yüksek hacmiyle dikkat çekiyor. Kurumsal yatırımcıların eğilimleri, sektöre giren veya çıkan paranın büyük bir kısmını oluşturduğundan, Binance’ten Coinbase’e yapılan BTC transferleri, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanma beklentisiyle ilişkilendirilebilir.

Ancak, Binance’ten Coinbase’e yapılan BTC transferine rağmen, Binance Spot’un son 24 saatlik hacmi, Coinbase’den yaklaşık 6 kat daha yüksek bir seviyede bulunuyor ve Binance, küresel kripto pazarında lider konumunu koruyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir