Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.721
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.721
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Singapur Merkez Bankası Kripto İçin Yeni Kurallar İstiyor!

crypto regülasyon singapur mas

Singapur Para Otoritesi (MAS), kripto hizmet sağlayıcıları için önerilen düzenlemelere ilişkin son duyurusunu yayımladı.


Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto varlıklarının perakende müşteriler arasında spekülasyonu önlemek amacıyla finansman, marj işlemleri veya ticaret teşvikleri sunmamak şartıyla, kripto varlık işletmeleri için gereklilikleri koruduğunu belirtti.

Ayrıca MAS, kripto varlık işletmelerinin yerel olarak çıkarılan kredi kartı ödemelerini kabul etmemelerini ve hizmetlere erişime izin vermeden önce müşterinin risk farkındalığını belirlemelerini de istiyor.

Singapur, kripto düzenlemeleri konusunda denge ararken aynı zamanda endüstriyi çekmeye çalışıyor. Bu duyuru, Temmuz ayındaki dijital ödeme token (DPT) hizmet sağlayıcıları için önerilen düzenlemelerine gelen geri bildirimlere verilen ikinci yanıttır.

Temmuz’daki ilk aşama, sağlama amacıyla müşteri varlıklarını yıl sonuna kadar yasal bir güven hesabına yatırmalarını talep etti.

Daha az kısıtlayıcı önlemler arasında MAS, akredite yatırımcı olarak nitelendirme sınırlarını hafifletmiş ve gerekli olan 2 milyon Singapur dolarını (1.5 milyon dolar) karşılamak için bazı kripto varlıklarının sayılabileceğini açıkladı.

MAS, ayrıca yüksek erişilebilirlik ve risk olayları raporlama şartları getiriyor. Bu, diğer sistemik öneme sahip finansal kuruluşlara uygulanan mevcut gereksinimlerle uyumludur fakat ödeme hizmeti sağlayıcıları için değil, bu da kripto için özel bir hükümdür.

Bütün bu kararların ardından finansal gözetimden sorumlu başkan yardımcısı Ho Hern Shin “Bu iş yapma ve tüketici erişim önlemleri bu hedefi karşılamaya yardımcı olabilir, ancak müşterileri kripto ticaretinin içsel olarak spekülatif ve son derece riskli doğasından kaynaklanan kayıplardan izole edemez” cümlelerini ifadelerine ekledi.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir