Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.665
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.665
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa İstanbul Devre Kesti! Düşüşün Sebebi Ne?

Borsa İstanbul BIST100 endeksinde geçtiğimiz saatlerde yaşanan yüksek düşüşler sonrasında devre kesici çalıştı. Peki yaşanan düşüşün sebebi ne?

Birkaç aydır halka arz furyası ile beraber yediden yetmişe herkesin takip ettiği Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bugün akşam saatlerinde ardı ardına devre kesici çalıştırarak işlemlere durdurdu. İlk olarak %5’lik düşüş sonrasında devreye giren devre kesici, işlemlerin yeniden açılmasıyla birlikte %7’lik bir düşüş ile ikinci kez devreye girdi.

İlginizi Çekebilir: Coin Mühendisi Mobil Uygulamamız Çıktı!!

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksinde Yaşanan Düşüşün Sebebi Ne?

Bilindiği üzere dünyanın gözü ve kulağı, 7 Ekim saldırılarının ardından Orta Doğu’ya çevrildi. İlk olarak Hamas tarafından yapılan saldırıların ardından İsrail tarafından verilen ağır yanıtlar ve özellikle Rusya-Ukrayna çatışması ortasında İsrail-Filistin savaşına dahil olabilecek bir güç olan İran’ın varlığı, dünya gündemini oldukça meşgul etmekte.

Artan savaş tehditleri ve 3. Dünya Savaşı söylentileri, başta İsrail olmak üzere birçok ülkenin ekonomisinde ve borsalarında baskı ve korku yaratırken, bölgedeki krizin Türkiye’ye nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

RTE, BIST100, Borsa İstanbul

Olayların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Türkiye, nispeten dengeli bir politika izlemesine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı İsrail ve Hamas çıkışı ile İsrail ile Türkiye arasındaki enerji ve petrol anlaşmalarının durdurulması üzerine borsa, gündeme ilişkin ilk tepkisini vermiş oldu.

Faiz Kararı Yarın!

Bundan sonraki süreç için ne olacağı net değil, ancak ülke ve genel dünya gündemi, borsa üzerinde etkili olmaya devam edecek gibi duruyor. Borsa için önemli bir haber ise yarın gelecek faiz kararının ne şekilde olacağına bağlı.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir