Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.651
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.651
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Spot ETF’leri Hacminde Yükseliş Var!

Bitcoin Fiyat, Yatırım, ETF

Bitcoin Spot ETF’leri Hacminde Yükseliş Var! Yeni kurulan spot Bitcoin ETF’leri, tipik lansman sonrası düşüş trendinin tersine, beşinci günlerinde işlem hacimlerini %34 oranında artırdılar. Bu artışın arkasında, fonların toplamda 440 milyon dolar değerinde Bitcoin alımının yarattığı heyecan yatıyor. BlackRock’un ETF’si bu alım dalgasının lideri ve tek başına bir günde 8.700 BTC (358 milyon dolar) satın aldı.

Bu alım çılgınlığı sadece birkaç büyük oyuncuyla sınırlı değil. İlk çıkışlarından bu yana, dokuz spot ETF (Grayscale hariç) toplamda yaklaşık 68.500 BTC (şimdiki değeri 2,8 milyar dolar) satın aldı. Bu alım baskısı, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) spot ETF’ye dönüşümünden bu yana gerçekleştirdiği 38.000 BTC’lik satışıyla kısmen dengeleniyor.

Peki, Bitcoin ETF’lerine ilginin bu ani artışının arkasında ne var? Analistler, bu fonların geleneksel yatırımcılara kripto borsalarının karmaşıklığına girmeden kriptoya maruz kalma imkanı sunmasıyla, kolaylık ve tanıdıklık sunduğunu vurguluyorlar.

Heyecan dorukta. Hem BlackRock hem de Fidelity’nin Bitcoin ETF’leri halihazırda 1 milyar doları aşan varlık yönetimi altındaki varlıklarla dikkat çekiyor. BlackRock, haftalık giriş miktarında ilk beş ABD ETF’si arasında, hatta Vanguard 500 Endeksi Fonu’nun bile gerisinde değil.

Bu durum, dönüşümünden bu yana 445 milyon doların üzerinde çıkış yaşayan GBTC ile keskin bir tezat oluşturuyor. Bu, yatırımcı tercihlerinin daha yeni ve daha erişilebilir spot ETF’lere kaydığını gösterebilir mi?

Dikkatinizi çekebilir: AB Kripto ile ilgili geçici anlaşmaya vardı!

Gelecek belirsiz ancak bir şey kesin: spot Bitcoin ETF’lerinin gelişi, kripto para piyasasına yeni bir enerji getirdi. BlackRock ve Fidelity gibi büyük oyuncuların Bitcoin’e destek vermesiyle, ana akım benimsemeye doğru bir seyir izleyebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version