Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.850
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.850
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance, SEC Olayı İçin Koruma Emri İstedi

Dünya’nın en büyük borsası Binance, Sec’in düzenleyiciye yeterli bilgi sağladığını iddia etti. Bu nedenle Pazartesi günü borsa Sec’e karşı koruma emri talep etmek için dava açtı.

Binance.Us’un holding şirketi BAM Trading ve BAM Management, Sec tarafından yapılan biriktirme bildirimleri ve keşif talepleriyle ilgili olarak koruma emri için bir dilekçe sundu.

BAM mahkeme dosyasına şunları yazdı;

SEC, BAM’ın tekliflerini reddetti veya taleplerini anlamlı bir şekilde sınırlandırdı. SEC’in konumu mantıksızdır ve SEC’in Rıza Emri’nin keşif hükmünü kötüye kullanmasının daha geniş bir modelinin parçasıdır.” Dedi.

BAM ek olarak, “müşteri varlıklarının saklanması ve güvenliği ile ilgili soruları ele almak için en iyi konumdaki iki kişi” de dahil olmak üzere, ifade için dört tanık sunduğunu da dile getirdi.

Ayrıca BAM, “Aslında, Sec, müşteri varlıklarının şu anda güvenli ve erişilebilir olmasını sağlamak için Onay Emri tarafından yetkilendirilen dar ve ‘sınırlı’ keşif arayışı yerine bir avlanma gezisi yürütüyor” diye ekledi.

BAM, mahkemeyi Sec’i holding çalışanlarının dört ifadesi ile sınırlandıran, düzenleyicinin izin emri kapsamı dışındaki konularda ifade verme sırasında tanıkları sorgulamasını engelleyen bir koruma emrini çıkarmaya çağırdı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Binance’in Yasal Sorunu

Haziran ayında Sec, Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya dava açmıştı. Bunun nedeni ise borsanın müşterilere yalan söylediği. Ayrıca fonları Zhao’nun sahibi olduğu ayrı bir yatırım fonuna yanlış yönlendirdiğini iddia ederek menkul kıymetler yasasını ihmal ettiği için dava açmıştı.

Binance, “müşterilerinin itibari para birimini herhangi bir kurumsal fondan ayrı olarak bankacılık ortaklarıyla birlikte tutulan ayrılmış hesaplarda tuttuğunu söyledi. Şirket Zhao’nun BAM Trading’in banka hesabına sahip olduğunu kabul etti. Ancak onun üzerinde imza yetkisi olmadığını iddia etti.

Pazartesi günkü dosyalamada BAM, Sec’in zaten istediği rahatlamaya sahip olduğunu söyledi. Bam’ın müşteri varlıklarının güvenli ve herhangi bir müşteri iddiasını karşılamaya yeterli olduğunu teyit etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir