Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.922
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.922
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Immutable, zkEVM Testnet’i Başlattığını Duyurdu!

immutablex nedir immutable testnet

Web3 oyun platformu Immutable, daha geniş bir ağ altyapısına bağlılığı azaltma hedefiyle, açık testlere başladığı yeni layer-2 blok zinciri olan Immutable zkEVM’yi duyurdu.


▪️ zkEVM, Ethereum Sanal Makinesi ile uyumlu bir yapıya sahiptir ve gaz ücretlerini azaltmayı ve işlem kapasitesini artırmayı amaçlayan bir ölçeklendirme çözümüdür. Bu özellik, Web3 oyunları geliştirmek isteyen geliştiricilerin mevcut akıllı sözleşmelerini sorunsuz bir şekilde Ethereum’dan Immutable’ın zkEVM test ağına taşıyabilmeleri anlamına gelir.

▪️ Immutable’ın zkEVM çözümü, geliştiricilerin özelleştirilmiş uygulama blok zincirleri oluşturmasını kolaylaştırmak için Polygon’un Supernet altyapısının kullanıldığı bir temel üzerine kurulmuştur.

▪️ Yedinci sırada yer alan bir L2Beat web sitesi verisine göre, Immutable X’in yanı sıra StarkNet tarafından desteklenen bir diğer proje olarak da ağa eklenmesi bekleniyor.

Testnet Nedir?


▪️ Kripto para projelerinde “testnet,” bir kripto para veya blok zinciri protokolünün, gerçek işlemleri simüle etmek ve uygulamaları test etmek amacıyla oluşturulan sanal bir ağı ifade eder. Testnetler, geliştiricilerin yeni özellikleri denemelerine, akıllı sözleşmeleri test etmelerine, güvenlik açıkları tespit etmelerine ve genel olarak bir platformun veya protokolün performansını incelemelerine olanak tanır.

▪️ Gerçek kripto paralar yerine test ağı üzerindeki sanal tokenler veya coinler kullanılır, bu nedenle testnet işlemleri gerçek dünyadaki işlemlere karşılık gelmez. Bu tür testnetler, geliştiricilerin ve projelerin ürünlerini olgunlaştırmaları ve hataları gidermeleri için önemli bir ortamdır. Bu testnet aşamalarında sonra ise kullanıcılar kısmen Airdrop ödüllerinden yararlanma ihtimalini elde edebilir.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir