Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.924
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.924
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance.US, SEC’in Fonları Dondurma Talebini Reddediyor!

Binance.US, SEC'in Fonları Dondurma Talebini Reddediyor!

Binance.US, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) fonlarını dondurma talebini reddederek iddialarının asılsız olduğunu belirtti. 13 Haziran’da yapılacak olan duruşma öncesinde mahkemeden geçici kısıtlama emrine karşı bir ret talebinde bulunan Binance.US, bu hamlenin işlerini “etkili bir şekilde sona erdireceğini” öne sürdü.

Binance.US, 12 Haziran’da yaptığı başvuruda, SEC’in acil durum talebini “acımasız ve gereksiz bir külfet” olarak nitelendirerek geçici kısıtlama emrini reddetti. Gelecek günlerde ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmada, geçici yasaklama emri hakkında karar verilecek.

Binance.US, kısıtlama emrinin kripto ticareti ve değişim hizmetleri sunan BAM Trading Services Inc. şirketini etkin bir şekilde engelleyeceğini savundu ve “Talep edilen tedbir, öncelikle BAM’ın müşterilerine zarar verecek, BAM’ın işlerini etkisiz hale getirecek ve BAM’ın kendisini savunmasını engelleyecektir” açıklamasını yaptı.

Özellikle Binance.US, SEC’in tüm iddialarının başarısız olduğunu ve düzenleyicinin henüz “BAM’ın platformunda tek bir menkul kıymet ticareti tespit etmediğini” belirtti. SEC, daha önce en az 68 kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu iddia etmişti.

Binance.US, ayrıca 20 Aralık 2020’de başlayan ve devam eden bir SEC soruşturmasıyla işbirliği yaptığını belirtti. Bu soruşturmanın sonuçlarına göre, 700.000’den fazla bireysel iletişim ve günlük operasyonlar hakkında “ısmarlama veriler” sağlandı.

5 Haziran’da SEC, Binance ve iştiraklerine karşı büyük bir yasal işlem başlatarak kripto borsasını menkul kıymetler borsası olarak kayıt yaptırmamakla ve ABD’li müşterilerin menkul kıymet olduğunu iddia ettiği kripto paralarla işlem yapmasına izin vermekle suçladı. SEC ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) Binance.US müşteri fonlarına erişmekle ve Binance’in fonlarının 12 milyar dolarını Merit Peak adlı özel kontrollü bir kuruluş aracılığıyla taşımakla suçladı.

Binance ve Binance.US, SEC’in iddialarını sosyal medyada sürekli olarak yalanlarken, bu dosyalama ile birlikte sunulan ortak bir memorandum, suçlamalarla ilgili yapılan ilk resmi açıklama oldu. Memorandumda, SEC’in “BAM müşteri varlıklarının yanlış kullanıldığı ya da kötüye kullanıldığı tek bir örnek bile tespit edemediği” savunuldu.

Binance.US, SEC’in iddialarını reddederek ve geçici yasaklama emrine karşı ret talep ederek işlerini savunmaya devam ediyor. Duruşma sonucunda SEC’in taleplerinin kabul edilip edilmeyeceği ve sürecin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir