Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.073
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.073
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Binance US ile Voyager’ın Anlaşması Feshedildi

binance us voyager

Taraflar, çeşitli itirazların üstesinden geldikten sonra geçen hafta anlaşmaya devam etti, ancak Binance.US fikrini değiştirdi.


Binance.US, iflas eden kripto para aracı kurumu Voyager Digital’in 1 milyar dolarlık varlığını satın alma anlaşmasından vazgeçtiğini bir tweet ile duyurdu. Şirket, bu hareketin sorumluluğunu “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düşmanca ve belirsiz düzenleyici iklime” yükledi.

Voyager, Resmi Teminatsız Alacaklılar Komitesi ve ABD hükümeti 19 Nisan’da satın alma işleminin gerçekleşmesi için bir anlaşmaya vardı. Anlaşma, 28 Mart’ta ABD Adalet Bakanlığı Voyager’ın iflas planını temyize götürürken bir yargıç tarafından verilen acil durdurma kararıyla engellenmişti.

Voyager ve Voyager Resmi Teminatsız Alacaklılar Komitesi, Binance.US duyurusunu yapmadan kısa bir süre önce gelişmeden duydukları üzüntüyü aşağıdaki şekilde duyurdu;

“The Committee is incredibly disappointed with this decision and is investigating potential claims against Binance.US.

Binance.US ise “varlık satın alma sözleşmesini feshetme hakkını kullanmaya” karar verdiğini açıkladı.

▪ Borsa, “Bu süreç boyunca umudumuz Voyager’ın müşterilerinin kriptolarına aynı şekilde erişmelerine yardımcı olmak olsa da, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düşmanca ve belirsiz düzenleyici iklim, tüm Amerikan iş dünyasını etkileyen öngörülemeyen bir çalışma ortamı ortaya çıkardı” dedi.

▪ ABD’nin düzenleyici ortamına zaten aşina olduğu kesin olan Binance.US’nin fikrini değiştirmesine neyin yol açtığı belli değil. Twitter kripto topluluğu Binance.US’ye biraz sempati ile tepki gösterdi.

▪ Olayın ardından StephenEllis_PR “Binance’in bu kadar uzun süre dayanmasına şaşırdım. Hükümetin tüm tacizleri karşısında ben olsam uzun zaman önce ayrılırdım,” şeklinde tweet attı.

Ancak, bu duygu evrensel değildi. Donterw ise “Gerçekten mi, müşteri olarak tüm bilgilerimize sahip olduktan sonra mı? Yani bizim için 10 milyon ödediniz. Bence bu konuda bir anlaşma yaptınız” şeklinde tweet attı.

Voyager ve alacaklılar komitesi, şimdi müşterilere doğrudan Voyager platformu üzerinden nakit ve kripto dağıtma “geçiş seçeneği” üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir