Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.939
% 5.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.939
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Solana, ChatGPT’yi Destekleyecek

Solana

Solana, attığı tweet ile OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’de etkinleştirilen bir eklendi sayesinde Solana ile etkileşime geçebileceğini duyurdu.

Kripto firmalarının yapay zekaya olan ilgisi sürüyor. Solana Labs, 25 Nisan 2023 tarihinde attığı tweet ile OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’de etkinleştirilen açık kaynaklı bir eklenti aracılığıyla Solana ağı ile etkileşime geçebileceğini duyurdu.

Bu eklenti, cüzdan bakiyelerini kontrol etmesine, Solana’ya özgü tokenleri transfer etmesine ve OpenAI eklentileri kullanılabilir hale getirildiğinde fungible olmayan tokenleri satın almasına olanak tanıyor. Solana Labs, geliştiricileri, açık kaynak kodunu kullanarak ilgilendikleri zincir üzerindeki verileri almak için test etmeye teşvik ediyor.

Solana Labs tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, ChatGPT’nin belirli bir Solana adresinin sahip olduğu NFT’lerin bir listesini alabildiğini ve NFT’ye ekli bir meta veri bağlantısını paylaştığını gösteriyor. Ancak, Solana Labs eklentinin herkes için kullanılabilir hale getirilip getirilmeyeceği hakkında bir açıklama yapmadı.

Aynı gün, OpenAI, ChatGPT kullanıcılarının yeni bir gizlilik özelliği sayesinde artık sohbet geçmişlerini “kapatabileceklerini” duyurdu. Ekip, kullanıcılara verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için başlatılan yeni özelliğin kullanıma sunulduğunu 25 Nisan’da yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Firma, silinen konuşmaların, küfürlü materyalleri izlemek için gözden geçirme amacıyla 30 gün boyunca saklanacağını açıkladı. Bu süre dolduktan sonra konuşmalar kalıcı olarak silinecek.

OpenAI, bu özelliğin ChatGPT’nin ayarlarında bulunabileceğini ve istenildiği zaman değiştirilebileceğini söyledi. Ayrıca, kullanıcıların verilerini indirmeleri ve ChatGPT’nin hangi bilgileri sakladığını daha iyi anlamaları için yeni bir “dışa aktarma” seçeneği ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir