Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$67.169
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.169
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

zkSync Era Nedir? Ne İşe Yarar?

Zksync Era Nedir

ZkSync Era, Ethereum tabanlı bir ölçeklenebilirlik çözümü olarak öne çıkan bir teknolojidir. Bu yazıda, projenin teknolojisi hakkında bilgi vererek, nasıl çalıştığını ve ne tür faydalar sağladığını açıklayacağız.

zkSync Era Nedir?


zkSync Era, güvenlikten ödün vermeden, Ethereum’un sunabileceği her şeyi daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde sunmaktadır. zkSync, katman 2 ölçeklendirme çözümü olup, ağı ölçeklendirmek için Ethereum’un üzerine inşa edilen bir ağ sistemidir.

➜ ZkSync Era, ZkSync teknolojisinin yeni bir versiyonudur ve daha fazla işlem kapasitesi ve daha hızlı işlem onay süreleri sunar.
Kullanıcıların, işlem yaparken daha düşük ücretler ödemesine ve daha hızlı işlem onayları almasına olanak tanır.
ZkSync Era, aynı zamanda geliştiriciler için de daha fazla esneklik ve özelleştirme imkanı sağlar.

Zaten zkSync Lite’ımız Var, Neden zkSync Era’ya İhtiyacımız Var?


ZkSync Lite, ZkSync’in daha hafif bir versiyonudur ve daha az işlem kapasitesine sahiptir. ZkSync Lite, özellikle küçük işletmeler veya bireysel kullanıcılar için uygun olabilirken, daha büyük ölçekli işletmeler veya kurumsal kullanıcılar için yeterli olmayabilir.

▪ ZkSync Era ise, daha yüksek işlem kapasitesi ve daha hızlı işlem onay süreleri sunarak, daha büyük ölçekli işletmeler ve kurumsal kullanıcılar için daha uygun bir çözümdür. Ayrıca, ZkSync Era’nın geliştiriciler için daha fazla esneklik ve özelleştirme imkanı sunduğu da bilinmektedir.

Bu nedenle, ZkSync Lite ve ZkSync Era, farklı kullanıcı gruplarına farklı çözümler sunar ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre seçim yapmalarına olanak tanır.

zkSync Era Ekosistemindeki Bazı Projeler


zksync era zksync
zksync era testnetine nasıl katılınır
zksync era airdrop zksync airdrop

zkSync Era İşlemleri Nasıl Çalışır?


Bir kullanıcı, Ethereum üzerinde bir işlem başlattığında, bazı özel veriler oluşturulur. Bu veriler ise şunlardır;

▪ Alıcı: Alıcı, hesabın işlemi alacağı adrestir. Alıcı bir sözleşme hesabı veya harici olarak sahip olunan bir hesap olabilir. Her işlem belirli bir alıcıya yöneliktir.
▪ Nonce: Bu alan, hesabın kaç işlem yaptığını takip eden sayacına dayalı olarak en son işlemi görüntüler. Ağ, işlemlerin doğru sırada tamamlandığından emin olmak için işlem nonce’sini kullanır.
▪ Komisyon Fiyatı: Çoğu işlem, işlem sahibinden bir ücret ödenmesini gerektirir. Bu maliyet gaz birimi başına hesaplanır. Birim, daha küçük bir Ethereum birimi olan Wei’dir.
▪ Komisyon Limiti: İşlem sahibi, işlem için kullanılan gaz birimi sayısını belirtir. Bu, tüketilebilecek toplam gaz miktarıdır.
▪ Değer: Gönderen hesabın alıcıya iletmek istediği Wei veya Ethereum miktarı değer ile temsil edilir.
▪ Veri: İşlem alıcısı bir akıllı sözleşme ise, veriler sözleşmenin işlevlerinin yürütülmesi için bilgi içerir. Bu, değişen uzunluklarda verilerden oluşur.
▪ İmza: İmza, iletişimi kimin gönderdiğini gösterir. İmza, harici olarak sahip olunan bir hesap işlemi özel anahtarı ile onaylayıp imzaladığında oluşturulur.

zksync era airdrop ihtimali

zkSync Era Airdrop İhtimali ve Katılımı


zkSync 2.0 için Airdrop ihtimali hakkında henüz herhangi bir resmî açıklama bulunmamakla beraber, bu Airdrop ihtimalinden yararlanmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

1- Buraya tıklayarak Metamask cüzdanınız aracılığı ile köprüleme işlemi yapmanız gerekiyor.
2- Buraya tıklayarak USDC takası yapıp, sistemi test etmeniz gerekiyor.

Metamask cüzdanının nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki videomuza göz atın.

zkSync Lite (1.0) ile ilgili yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ZkSync nedir?


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir