Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.547
% 4.00
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.547
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Binance İşaret Etti! Yeni Hype Geliyor mu?

Binance işaret etti! Dünyanın en büyük borsası olan Binance kendi resmi Twitter hesabından gizemli bir paylaşım yaptı. Paylaşımın içeriği iki emojiden (konsol ve para) oluşmaktaydı. Bu da Play-to-Earn (P2E) kavramına denk gelmektedir. Play-To-Earn ile ilgili detaylı bilginiz mevcut değilse, sizler için hazırladığımız içeriği tüketerek bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

GameFİ Nedir ?

Hatırlanacağı üzere, yaşanan en son boğa sezonunda GameFi ve Play-To-Earn projeleri en çok kazandıranlar listesine dahil oldu. O dönemde pandeminin etkileri sürmeğe devam ettiği için, pek çok ülkede insanlar parasal konularda sıkıntılarla yüzleşmeğe de başlamışlardı. Play-to-Earn sayesinde günlük ihtiyaçlarını giderek ödemeye başladı. Bu da bu tür oyunlara, özellikle Sandbox, Thetan Arena, Axie Infinity gibi oyunlarda popülerliğin artmasına neden oldu.

Ayrıca, bu oyunların kendi tokenlarının fiyatları da yükseldi. Axie Infinity projesinin tokenı 150 dolarlara kadar yükselmeyi başardı. Bu olayların ardından insanların GameFi projelerine olan güveni de artmaya başladı. Dahasında gelen bir metaverse hype’ı ile bu tokenlar daha da yüksekten fiyatlanmaya başladı.

İkinci Bir Hype?

Binance borsasına ait bir alt kuruluş olan Binance Labs geçtiğimiz sene ve bu sene oyun projelerini desteklemiştir. Ayrıca onlara bir yatırım yapmasa bile, yatırım listesine ekleyerek destek göstermiştir. Bütün bunlar borsanın sektöre olan inancının temel göstergeleridir. Peki, neden bu alanda ikinci bir hype geleceği düşünülmektedir? Birincisi, en son hype zamanında bu piyasada oyun alanının Ubisoft, Electronic Arts, Activision, Gameloft gibi devleri pek yoktu. Ama yaklaşık 1 yıl önceden başlayarak, bu alandaki emekli oyuncular giriş yapmaya başladı.

İkinci neden, oyunların popularitesi geniş çapta yayılsa bile, Web2 tarafındaki gibi tasarımlara sahip değil, hatta onlara nazaran çok daha zayıf kaldılar. Ama buna rağmen, projeler büyük destek almayı başardı ve insanların ilgisini çekti. Yine de yetersizdi! İnsanlar sadece para kazanmak için burada oldukları için sektör ayı piyasasında pek tutunamadı. Yeni kullanıcı akını pek olmadığı için eski kullanıcılar da aynı miktarları kazanamamaya başladı.

Yeni Hype Geliyor mu? Binance İşaret etti!

Web2 tarafında bizlerin oyun tutkusu ve iştahına aşina olan karakterler Web3 dünyasında da aynısını uygulayacak. Bu yüzden gerçekleşirse, bu hype eskisinden farklı olacaktır. Düşünsenize, en sevdiğiniz oyun (örn., League of Legends) Web3 entegrasyonu gerçekleştirmiş ve siz artık sadece kendinizi tatmin etmekle kalmıyor, bunun dışında para kazanmayı da başarıyorsunuz. Üstelik, bu sefer LOL oyuncuları dünyanın heryerinden buraya katıldığı için kazanılan miktarlar eski boğa sezonunda olanlardan daha fazla.

Dikkatinizi çekebilir: Base 118 Milyon OP Token Alacak!

Ne Yapmalı?

Artık potensiyel bir hype konusunda fikrimiz var, erken uyum sağlayabiliriz. Peki, bu durumda ne yapabiliriz? Yapmalı olduğumuz şey, Binance Labs organizasyonunu izlemek. Onun hangi projelere yatırım yaptığını, hangilerini listeye eklediklerini izlemek gerek.

Binance Labs yatırımlarını izlemek için onların Crunchbase sitesini kullanabilirsiniz.

Bunun dışında Binance şirketinin bir alt kuruluşu olan Binance Research ve onun yayınladığı proje incelemelerini izlemeye başlayabilirsiniz. Bütün bunlar sizleri erken uyum sağlayan bir yatırımcı haline getirecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance İşaret Etti! Yeni Hype Geliyor mu?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir