Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.509
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.509
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İflas Hakimi Ripple Gerekçesiyle, CEL Token Hakkında Karar Verdi!

Yakın tarihli bir mahkeme dosyasına göre, bir iflas hakimi, devam eden Ripple Labs davası altında Celsiusun CEL isimli tokeni bir menkul kıymet olup olmadığını söylemeyi reddetti.

Yatırımcı Otis Davis, CEL token sahiplerinden oluşan yeni bir ayrı komite oluşturma hamlesinin bir parçası olarak, İflas Mahkemesinden “Ripple davasında belirlenen yasal emsalin tanınmasını” istedi. ABD İflas Baş Hakimi Martin Glenn, diğerlerinin yanı sıra Cuma günü bu talebi reddetti.

Kaydolarak Hizmet Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz. Dedi.

“Önergede, bu kararda veya duruşmada duyurulan hiçbir şey, federal menkul kıymetler yasaları kapsamında, kripto tokenların veya kripto tokenleri içeren işlemlerin menkul kıymet olup olmadığına Sec ve Glenn, “Komitenin kripto tokenleri içeren işlemlere herhangi bir temelde itiraz etme hakkı açıkça saklıdır” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC, Ripple’ı 2020’de kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu söylediği XRP’nin satışı yoluyla 1,3 milyar dolar toplamakla suçladığından beri hukuksal mücadele vermekte.

Geçtiğimiz ay yargıç Analisa Torres, Ripple’ın programatik olarak adlandırılan bazı XRP satışlarının, menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine karar verdi. Çıkan bu sonuç Xrp’nin lehine oldu.

Ayrıca menkul kıymetler olduğu kararından sonra tokenin kurumsal yatırımcılara yapılan diğer doğrudan satışları SEC’e kısmi bir kazanç sağladı.

O zamandan bu yana dava, geçen ay Terraform Labs’ı ilgilendiren ayrı bir dava da dahil olmak üzere diğer mahkeme salonlarında gündeme getirildi. Federal bir yargıç, Ripple’ın bölünmüş kararının SEC’in Terraform’a karşı davasının bir kısmını veya tamamını geçersiz kıldığı yönündeki iddiayı reddetti.

Bu yılın başlarında Celsius’un, CEL tokenlarını özel, tezgah üstü işlemlerde satacak ve kamu piyasasında tokenin alım satım fiyatını etkileyeceğine inandığı dengeleyici alımlar yapacak bir strateji kullandığını ortaya çıkaran mahkeme iflas kararı verdi.

Raporu inceleyen aynı zamanda eski Celsius CEO’su Alex Mashinsky’yi halka daha fazla satın aldırdığını veya elinde tuttuğunu söylerken CEL tokenleri satmakla suçladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir