Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.473
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.473
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance İflas Edebilir Mi?

binance

Binance iflas edebilir mi sorusu bu kadar büyük bir şirket için sorulabilecek en büyük soru olabilir. Ocak 2023 itibarıyla Binance, 6.116.674.909 dolarlık işlem hacmiyle en büyük kripto borsasıdır. Artık çoğu uzman tarafından başarısız olamayacak kadar büyük oldukları düşünülüyor. Ancak bu yıl FTX ve Alameda Research’ün düşüşünü takip eden kaosun ardından bu durum sorgulandı.

Bu kripto skandalı, FTX CEO’su Sam Bankman’ın kendi platformunu kullanarak kripto yatırımcılarından 8 milyar dolar değerinde kripto varlığını çaldığı , bir kripto para borsası tarafından gerçekleştirilen en büyük dolandırıcılık vakası olarak sektör tarihinde eşi benzeri olmayan bir olaydı.  FTX dolandırıcılığı tüm kripto piyasasına şok dalgaları gönderdi, ancak kripto topluluğuna paha biçilmez derslerin bir listesini verdi.

Binance iflas edebilir mi?

Çevrelerindeki piyasanın yanmasına rağmen Binance, cehennemden sadece birkaç yarayla çıkmayı başardı. Binance’e yapılan en unutulmaz saldırılardan biri, 250 milyon dolar değerinde kripto varlığının bilgisayar korsanları tarafından çalındığı 2022 saldırısıydı. Bu olay, borsaya 40 milyon dolara mal olan 2019 saldırısına oldukça benziyor.

2022’deki çalkantılı olayların ışığında, Changpeng Zhao ( CZ ), yeni yıla girerken ve 2023’te toparlanma piyasasına adım atarken geride kalan soruları veya endişeleri tartışmak için Binance’in 2022’deki son AMA canlı konuşmasına katılmaya karar verdi.

Kripto tüccarları ve yatırımcıların yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para kaybetmesinin ardından, birçoğu dijital varlıklarının bir kısmını geri kazanabilse de, kripto topluluğunun merkezi kripto borsalarına bir yan gözle baktığını varsaymak doğru olur. Bu, aynı zamanda kripto ticaretindeki önde gelen isimler olan Wolf ve HodlDee tarafından da dile getirilen bir görüş; ilki spot borsaları tercih ediyor, ikincisi ise borsalardan tamamen vazgeçiyor. Kripto borsalarına olan güvensizlik, soğuk cüzdan alımlarında büyük bir artışa yol açtı.

Kripto borsaları hala riske değer mi?

Binance iflas edebilir mi gibi bir soru akla gelirken halen bu borsalara güvenmek akıl sağlığına sığar mı diye baktığımız da ise hiçbir şeyin tamamen güvenli olmadığını ve risk yönetiminin önemli bir beceri olduğunu anlamak önemlidir. Kendi cüzdanınızı kullanmak ve belirli güvenlik önlemlerini takip etmek gibi, kendi kriptonuzu tutmanın farklı yolları vardır.

Binance iflas edebilir mi?

Binance gibi merkezi bir borsayı kullanmak söz konusu olduğunda güven çok önemlidir. Bu güven, tekrarlanan eylemler ve testlerle zaman içinde kazanılır. Daha fazla kullanıcının parasıyla güvendiği daha uzun süredir devam eden borsalar avantajlı olabilir. Kullanıcı güvenini kazanmanın kısa yolları yoktur.

“Anahtarlarınıza sahip değilseniz, madeni paralarınıza da sahip değilsiniz demektir.”

Yukarıdaki düşünce, merkezi borsalara olan güvensizliğin artması nedeniyle kripto topluluğu arasında yaygındır. Bireylerin mümkünse kendi paralarını bir cüzdanda tutmaları her zaman tavsiye edilir, çünkü bu ek bir güvenlik katmanı sağlayabilir. Binance, bu amaç için Trust Wallet ve donanım cüzdanları gibi seçenekler sunuyor ancak her bir yaklaşımla ilişkili riskleri anlamak önemlidir.

Binance iflas edecek mi?

CZ’ye göre bu gerçekleşmeyecek. Binance’in FTX’in sahip olmadığı bir yapıya sahip olmakla övündüğü bir temel farklılaştırıcı faktör var.

“Kullanıcılarımız adına tuttuğumuz her kripto para için yüzde 100’den fazla rezervimiz var. Bu nedenle istediğiniz zaman geri çekilmekten çekinmeyin.” – CZ , Binance’in CEO’su ve kurucu ortağı.

Binance ekibi, kripto para piyasasının Binance’ten toplu olarak kripto para çekilmesine vereceği olumsuz tepkiye rağmen kullanıcıların fonlarını Binance borsasından her zaman çekebilmeleri gerektiği konusunda kullanıcılarına güvence veriyor. 12-14 Aralık 2022 döneminde, FTX’in sponsorluğundaki korkudan ilham alan 24 saatlik bir para çekme çılgınlığıyla borsadan neredeyse 3 milyar dolar çekildiğinde bunun doğru olduğunu kanıtladılar. Bu, Binance’in kripto varlıklarını 1:1 oranında yedeklediği iddiasını doğruluyor.

Bu, Binance’in kripto dünyasında ölümsüz olacağını garanti etmeyecek olsa da, borsanın kaderine rağmen platformdaki yatırımcıların her zaman korunacağı konusunda güven verici. Bu aynı zamanda Binance’in, Binance borsasında yalnızca doğrulanmış işlemlerin yapılmasını sağlamak amacıyla kullanıcılarını hesaplarını doğrulamaya teşvik etmesiyle de destekleniyor. Binance ekibinin bunca zamandır teşvik ettiği şey, borsanın gizliliğini ve güvenliğini sağlıyor.

Binance Neden İflastan Çok Uzak?

Bunun ilk ve hatta tek sebebi Binance, diğer merkezi kripto para borsalarından farklı olarak, kendi fonuna sahiptir. Bu fonun isimi SAFU’dur. SAFU fonu boğa piyasasında 1 milyar doların üzerindeyken, şuan 700 milyon dolarlara kadar geriledi. Bunun nedeni, kripto para fiyatlarında yaşanan düşüştür. Yani SAFU fonlarından herhangi bir harcama yapılmadı. Bu fonlar temel olarak Bitcoin ve BNB kripto paralarından oluşmaktadır. Fonun dahilinde 432 milyon dolar değerinde Bitcoin ve 287 milyon dolarlık BNB bulunmaktadır. Bunun dışında, 100 Milyon dolarlık farklı kripto paralar da bu fonun bakiyesinde bulunmaktadır.

Aşağıdaki görseller sayesinde bu fonları görebilirsiniz. Ayrıca bu fonların zincir üzerindeki verileri Binance CEO’su CZ tarafından kendi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapılarak onaylanmıştır.

Binance iflas edebilir mi?
Kaynak: Blockchair.com
Binance iflas edebilir mi?
Kaynak: bscscan.com

Yukarıdaki görsellerden de göründüğü üzere, Binance herhangi bir olası iflas durumunda bile bundan çok kolaylıkla korunabilir. Bunun dışında, Binance borsasının aylık gelirleri bile batdığında kullanıcılara parasını geri iade edebilecek durumdadır. Şuan için Binance borsası ayı piyasasına rağmen, diğer borsalara büyük bir fark atarak yaklaşık 1.9 milyar dolarlık günlük işlem hacmine sahiptir.

Biliyorsunuz, borsalar kullanıcılardan bir komisyon ücreti alır. Binance, diğer borsalardan çok daha az komisyon almasına rağmen, aylık 30 milyon doların üzerinde bir kazanca sahiptir.

Bütün bunların yanı sıra, Binance borsası kullanıcılarına komsiyonlarda indirim de sunmaktadır. Eğer portföyünüzde BNB tutarsanız, 25% daha az komisyon ödersiniz. Bunun dışında CoinMuhendisi takipçisi olursanız, indirimli kayıt kodumuzu kullanarak 20% komisyon ücreti iadesi kazanırsınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir