Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.957
% 2.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.957
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Sam Bankman-Fried’in Alameda Research Sorunları FTX’ten Öncesine Dayanıyor

Alameda

Sam Bankman-Fried ve çökmüş borsalarına ilişkin yeni raporlar, şu anda iflas etmiş olan kripto ticaret firması Alameda Research’ün, FTX resme girmeden önce bile 2018’de neredeyse çöktüğünü ortaya koydu.

The Wall Street Journal‘da yayınlanan ve eski çalışanlara atıfta bulunan bir rapor, Alameda’nın ticaret algoritması nedeniyle ağır kayıplara uğradığını ortaya koydu. Algoritma, çok sayıda otomatik ve hızlı işlem yapmak üzere tasarlanmıştı. Ancak firma, fiyat hareketleri hakkında yanlış tahminlerde bulunarak para kaybediyordu.

Alameda, 2018 yılında XRP tokeninin fiyat düşüşü nedeniyle varlıklarının neredeyse üçte ikisini kaybetti ve bir çöküşün eşiğine geldi. Ancak Bankman-Fried’in, yatırımlarından %20’ye varan getiri vaadiyle kredi verenlerden ve yatırımcılardan fon toplayarak ticaret firmasını kurtarmayı başardığı bildirildi.

Rapora göre, Ocak 2019’da Alameda, Binance Blockchain Haftası konferansının açılışına sponsor oldu ve SBF, başarısız ticaret firmasına fon sağlamak için yatırımcılarla temasa geçmek için etkinliği kullandı.

Sam Bankman-Fried FTX İçin Alameda’yı Kulllandı

Daha sonra Nisan 2019’da FTX, kurumsal yatırımcılar için güvenli bir sığınak sunma vaadiyle başlatıldı. FTX’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Bankman Fried, ticaret şirketi borsanın başlıca piyasa yapıcısı haline gelirken büyümesini desteklemek için Alameda’yı kullandı. Diğer tüccarların alım ve satım yapması için her zaman açıktı. Alameda’nın taktiklerine aşina olan kişiler, borsanın zaman zaman müşteri çekmek için bir anlaşmanın kaybeden tarafını benimsediğini iddia ediyor.

Bankman Fried daha önce Alameda ve FTX’in her zaman bağımsız olarak faaliyet gösterdiğini iddia etmiş olsa da, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan son dava aksini göstermektedir.

Dava, Bankman Fried’in haksız bir avantaj elde etmek için bir kod parçası oluşturma talimatı verdiğini ortaya koydu. Kod, Alameda’nın borsaya yatırdığı teminat miktarına bakılmaksızın FTX’te negatif bakiye tutmasına izin verecekti. Bankman-Fried ayrıca Alameda’nın FTX teminatının değerinin belirli bir eşiğin altına düşmesi halinde derhal satılmamasını sağladı.

Son rapor Alameda’nın ilk günlerinden itibaren batan bir gemi olduğunu ortaya koydu. Ancak Bankman Fried 2018 yılında Alameda’yı ödünç aldığı fonlarla kurtarmakla kalmamış, daha sonra bu fonları şu anda çökmüş olan FTX kripto borsasını oluşturmak ve büyümesini sağlamak için kullanmıştır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir