Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.964
% 4.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.964
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Hong Konglu Komisyoncular Onay İçin Sıraya Girdi

Hong Kong

Yerel raporlara göre Hong Kong’daki finansal hizmet sağlayıcıları, perakende yatırımcılara hizmet sunmak için ilk adımları atmaya başladı bile. Bölgedeki komisyoncuların ve fon yöneticilerinin yeni mevzuat öncesinde lisanslama gereklilikleri konusunda tavsiye istedikleri bildirildi.

Hong Kong’daki kanun koyucular Aralık 2022’de Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yönetmeliği’nde (AMLO), bölgenin kripto ticareti olasılığını genişletme konusundaki son duruşuyla uyumlu bir değişiklik yaptı.

Değişiklik, sanal varlık hizmet sağlayıcıları için perakende yatırımcıların sanal varlıklarla ticaret yapabilmesine olanak tanıyacak yeni bir lisanslama planı getiriyor. Şu anda, sanal varlık ticareti, profesyonel yatırımcılar veya en az 1 milyon dolarlık bankaya yatırılabilir varlık kanıtı olan tüccarlarla sınırlıdır.

Victory Securities ve Interactive Brokers, Hong Kong’da SFC ile profesyonel müşterileri için sanal varlık ticareti yapan ilk iki komisyoncu oldu.

Hong Konglu Yatırımcılar Sanal Varlık Ticareti Yapabilecek

Deloitte Hong Kong’daki dijital varlık lideri Robert Lui’ye göre, perakende yatırımcılar büyük olasılıkla büyük bir piyasa değeri ve likidite ile sanal varlık ticareti yapabilecekler.

Şu anda Hong Kong merkezli brokerlerin, Bitcoin ve Ether’e dayalı Hong Kong’da listelenen borsada işlem gören fon vadeli işlemlerinde işlem yapan müşterilere hizmet vermek için özel bir lisansa ihtiyacı yoktur. Bununla birlikte, sanal varlık ticareti sağlayacak olanların ek SFC onayına ihtiyacı olacaktır.

Yeni lisanslama başlangıçta bu yılın 1 Mart’ı için planlanmıştı, ancak daha sonra sanal varlık hizmeti sağlayıcılarına doğru bir şekilde hazırlanmaları için daha fazla zaman vermek amacıyla tarih 1 Haziran’a kadar ertelendi.

Bu gelişme, SFC’nin kısa süre önce Julia Leung’u yeni genel müdürü olarak atamasının ardından geldi. Leung görevine 1 Ocak’ta başladı ve önümüzdeki üç yıl boyunca görevde kalacak. Leung daha önce yerel kripto düzenlemelerinin sıkılaştırılması konusunda konuşmuştu.

Hong Kong Merkez Bankası’ndan bir yönetici de kısa süre önce yatırımcı koruma düzenlemelerini incelediğini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir